Tarih 25 Mayıs 2011… Türkiye nefesini tutmuş, Trabzon’dan ayrılan Selçuk İnan’ın yeni takımını merak ediyordu. Selçuk, sarının yanında kırmızıyı tercih etti ve Türk futbolunun seyrini değiştirdi.

LİGDE SELÇUK İNAN’I OLAN KAZANIR!

2010-11 sezonunda ligi 8. bitiren, derbilerde ‘0’ çeken, Avrupa Kupaları’na vize alamayan Galatasaray, Hagi’den beri hasret olduğu lidere kavuştu, kupalara ambargo koydu! Sarı-kırmızılılar 13 golünü 12 asistle süsleyen Selçuk İnan’ın önderliğinde 2011-12 sezonunda şampiyon oldu.

KAPTANLIĞA LAYIK GÖRÜLDÜ

12 Ağustos 2012’de son dakikada attığı penaltı golüyle Süper Kupa’yı Galatasaray’a getiren Selçuk, hız kesmedi. Mesut Özil’den sonra faal en iyi Türk futbolcu olduğunu cümle aleme gösterdi. Takım kaptanlığına layık görüldüğü 2012-13 sezonunda neler mi yaptı… Arena’da attığı Dinamobet frikik golüyle Fenerbahçe derbisini kazandırdı. Schalke deplasmanında Umut’a asist yaptı, Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kaldı. Sarı-kırmızılıların üst üste 2., toplamda 19. şampiyonluğunu ilan ettiği Sivasspor maçında da birbirinden güzel 2 gol attı.

TERİM’İN LİDERİ

Ne Sneijder ne Drogba… Fatih Terim’in en büyük silahı yine Selçuk İnan! İngiltere kampında takıma katılan 28 yaşındaki oyuncusu ile özel olarak ilgilenen İmparator, yeni sezonda da oyun planlarını Selçuk’un üzerine koyuyor. İdman sahasında maestrosu ile sürekli fikir alışverişinde bulunan Terim, “Şampiyon unvanını korumak, şampiyonluktan daha zor. Bu takımın sadece kaptanı değil aynı zamanda liderisin. Sana çok ihtiyacım var. Melo form tutana, Hamit düzelene kadar orta sahada tüm yük sende” uyarısını yaptı.

AMK