Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ve sarı-lacivertli yöneticiler Mehmet Selim Kosif ile Metin Doğan, Kalamış'taki bir restoranda Fenerbahçe'yi takip eden gazetecilerle bir araya geldi.

Mahmut Uslu, burada yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın 2011-2012 sezonunda elde ettiği şampiyonluk kupasını Kadıköy'de Ülker Stadı'nda kaldırmasıyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Sarı-kırmızılıların Fenerbahçe'yle 12 Mayıs 2012'de 0-0 berabere kalarak şampiyon olduğu ve kupayı maçtan saatler sonra Kadıköy'ün çimlerinde almasını hatırlatan Uslu, şunları kaydetti:

"O zamanki yönetimde yoktuk. Ben olsam zaten o kupayı aldırmazdım. Net. Çünkü provakasyona alet oldu hepsi. Bizim gibi adam olsaydı, orada aldırmazdı kupayı. Biz ölürdük aldırmazdık, hiç tanımazdık kimseyi. Aziz Yıldırım veya ben olsaydım o kupayı aldırmazdık. Seyirciydim o zaman ben. Bütün ailem gaz yedi. Ben yönetici olsaydım, ölümü alırlardı kupayı alamazlardı. Aziz Yıldırım olsaydı zaten böyle bir şey olmazdı. Kupayı alacaksınız zaten aceleniz ne? Anlaşmışsınız. Karanlıkta kupa alınır mı? Ondan sonra ne oldu. Provokasyon var. Kimdi o zaman Galatasaray'ın CEO'su (Lütfü Arıboğan). Kim o adam. Araştırın bunu. Galatasaray'ın basket maçı finaline çıkmaması bile provokasyon. Ne var çıkacaksın, yüzde 49 da ihtimalin var, kazanabilirsin, koskoca Galatasaray. Bizim Abdi İpekçi'de yaşadıklarımızın yüzde 10'unu yaşamadılar. Yumruk yedik. Daha ne olacak. Tükürük yedik."

"Cenaze evimizde düğün yapmaya kalktılar"



Konuyla ilgili konuşan sarı-lacivertli yönetici Metin Doğan ise o dönemde cezaevinde olan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını hatırlatarak, "Aziz Yıldırım o zaman cezaevinde maçtan iki gün önce 'kupayı kaybetsek bile olağanüstü bir mücadele verdik, şampiyonluğu kaybetsek bile alkışlarla veda etsin taraftarımız' mesajı verdi. Onlar ne yaptı, cenaze evimizde düğün yapmaya kalktılar." ifadelerini kullandı.

"Bizim bir adamla problemimiz var"

Mahmut Uslu, Galatasaray Kulübünde başkanlık yapan tek kişi hariç kimseyle sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi.

Sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri, Galatasaray Kulübünün eski başkanı Ünal Aysal'ı kastederek, "Galatasaray ile rahmetli Özhan Özaydın'ın yanı sıra Faruk Süren, Mehmet Cansun, Adnan Polat, kimseyle problemimiz yok. Hepsiyle dostuz. Bizim bir adamla problemimiz var. Duygun Yarsuvat ile de problemimiz olmadı. 'Bu ateşle üfleyerek sönmez' diyenle. Yangın ne oldu. Bizim arkadaşlarımız bir sene hapis yattı. Yangın söndü. Hiç kimseyle problemimiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Pereira Türk olsaydı, vatan hainiydi"

Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig'de sezon başlamadan yolların ayrıldığı sarı-lacivertli takımın eski teknik direktörü Vitor Pereira'nın kendi isteğiyle gittiğinin altını çizdi.

Pereira'yı Fenerbahçe'nin göndermediğini vurgulayan Mahmut Uslu, şöyle konuştu:

"İstikrar adına 'kalsın' dedik ve kaldı. Neden ayrıldığını herkes biliyor. Takımı iyi çalıştırmadı. Pereira'yı biz göndermedik. Adam kaçtı. Türk olsaydı, şu anda vatan hainiydi."

"En fazla payı biz ve Galatasaray hak ediyor"

Mahmut Uslu, yayın ihalesinden en büyük payı Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın hak ettiğini vurguladı.

Şu anki almaları gereken paranın 100 milyon avro olması gerektiğini anlatan Uslu, "Galatasaray'la biz fedakarlık ediyoruz havuz konusunda. Bizim hakkımız 100 milyon avro. İki takımın hakkı 200 milyon avro. Şimdi 30 milyon dolar küsür alıyoruz. Böyle bir hak yok. Bugün Arsenal 200-250 milyon avro alıyorsa bizim de hakkımız herhalde 100 milyon avrodur. Eğer biz havuzun yüzde 33-35'in reytingini yapıyorsak hakkımız bu." şekilnde konuştu.