Galatasaray’da gösterdiği performansla dikkat çeken Maicon, savunmadaki performansının yanısıra gol yollarındaki katkısıyla da dikkat çekti.

 Brezilyalı, Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de en fazla gol atan savunma oyuncusu oldu.

Süper Lig lideri Galatasaray yoluna yenilgisiz devam ederken; öne çıkan isimlerden biri de Maicon oldu. Sezon başında Brezilya'nın Sao Paulo takımından transfer edilen savunma oyuncusu, defanstaki performansının yanı sıra hücumdaki katkısıyla da Sarı-Kırmızılılar'a önemli bir fayda sağladı. 

Galatasaray'ın, Osmanlıspor'u deplasmanında 34-1 yendiği maçta 1 gol atan, Sarı-Kırmızılılar'ın Kardemir Karabükspor'u 3-2 yendiği karşılaşmada ise rakip ağlara 2 gol bırakan Maicon, önemli bir istatistiğe imza attı. 

OPTA’nın verilere göre ilk 7 hafta sonunda 3 gol atan Brezilyalı savunmacı böylece Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de en fazla gol atan savunma oyuncusu oldu.

Maicon’un zirvede olduğu en golcü savunmacılar listesinde Numan Çürüksu (Osmanlıspor), Nejc Skubic (Konyaspor), Martin Skrtel (Fenerbahçe), William Troost-Ekong (Bursaspor), Mattia Caldara (Atalanta), Ben Davies (Tottenham), Kamil Glik (Monaco), Kalidou Koulibaly (Napoli), Zouhair Feddal (Real Betis), Jamaal Lascelles (Newcastle), Jemerson (Monaco), Diego Llorente (Real Sociedad), Marcos Alonso (Chelsea), Stefan de Vrij (Lazio) ve Faouzi Ghoulam (Napoli) 2 golle Brezilyalı oyuncuyu takip ediyor.