Roberto Mancini'nin takımın başına geçmesinin ardından transfer konusunda gizliden gizliye operasyonlara başlayan Galatasaray'da en büyük hedeflerden biri de Edin Dzeko! Ünal Aysal'ın hemen her fırsatta dile getirdiği ve Roberto Mancini'nin sıcak baktığı yıldız golcü için sarı-kırmızılı yönetim nabız yoklamaya başladı. 

Bülent Tulun ve Lütfi Arıboğan ikilisi ile Edin Dzeko transfer harekatını yöneten Galatasaray'a Manchester City cephesinden gelen ilk yanıt soğuk duş etkisi yarattı. 27 yaşındaki Edin Dzeko için menajerler vasıtasıyla Manchester City yetkililerine Bosnalı oyuncunun durumunu soran Galatasaray'a tam 17 milyon euorluk bir cevap geldi.

MANCHESTER CITY, RAKAMI AÇIKLADI

Sözleşmesi 2015 Haziran'ında sona erecek olan Edin Dzeko için Galatasaray'a ilk etapta 17 milyon euroluk bir fiyat çeken Manchester City yetkililerinin, Galatasaray'dan gelecek olan teklife göre stratejisini belirleyeceği öğrenildi. Galatasaray'ın yanı sıra Arsenal, Tottenham ve AC Milan'ın da ısrarlı bir şekilde kadrosuna katmak istediği Edin Dzeko için 'tok satıcıyı' oynayan Manchester City'nin Kasım ayının ortasında Bosnalı oyuncunun menajeri Irfan Recepagiç ile Manchester'da bir görüşme gerçekleştireceği kaydedildi.