49 yaşındaki çalıştırıcının röportajındaki ilk kısımda öne çıkanlar; sezon başı kampı geçirdiğinde takımı mutlaka şampiyonluğa taşıyacağı, Galatasaray’da mutlu olduğu ve kalacağı, Drogba’nın boşluğunu nasıl dolduracağını bilmediği ve Başkan Ünal Aysal’dan bazı istekleri olacağı yönündeydi.

Röportajın bu bölümünde, Mancini’nin Aysal’dan ne tür istekleri olacağı, hangi oyuncuları beğendiği, transfer listesi ve Türkiye izleninmleri var.

* Türk futbolcular çok duygusal bir yapıya sahip. Bu  yüzden ciddi düşüşler yaşayabiliyorlar. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu Türk oyuncularının karakteri. Duyguları ön planda oluyor.

* Bunu nasıl yönetiyorsunuz?
Semih, Burak, Selçuk gibi çok kaliteli oyuncularımız var. Çok iyi çocuklar. Belki de genç dönemlerinde taktiksel anlamda çok çalışmadıkları için zorlanıyorlar. Ama ben bu duygusallığın bir kenara bırakılmasını düşünüyorum. Eğer sadece saha içine odaklanıp saha içinde neler yapabileceklerini düşünebilirlerse, takım arkadaşlarıyla birlikte nasıl kazanabileceklerini düşünmeye başlarlarsa duygusal dediğiniz yönlerin hepsi geride kalacak.

Bunu da sezon başı kampında hep beraber aşacağız. Sadece taktik anlamında değil, saha dışında olan her şeyi geride bırakıp rakiplerine konsantre olurlarsa o zaman duygusallık geride kalır. Bazen şu da bir gerçek, bir oyuncu daha duygusaldır diğeri ondan daha az duygusaldır.

* Türkiye Ligi sizi şaşırttı mı?
Bu benim için yeni ve güzel bir deneyim oldu. Ama tek söyleyeceğim şey; yabancı kuralının kalkması gerektiği. Avrupa’da mücadele eden takımlar var. Bu oyuncuların aynı zamanda ligde de oynayabilmesi lazım. Bu karışıklık durumu zorlaştırıyor. Böyle olunca zaten kariyerinin sonuna gelmiş yıldız oyuncuları buraya almak zorunda kalıyorsunuz. Ondan dolayı da genç Türk oyuncular arkadan gelmiyor. Aynı zamanda Türk oyuncuların bir şekilde yurt dışına gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Böylece Türk Milli Takımı da gelişecektir. Biz bu konuyu İtalya’da 30 yıl önce konuşmuştuk.

İtalyan takımlarında sadece İtalyanlar oynasın böylece milli takım başarılı olsun diye. Ve bir sonuç alamadık. Ne zaman bu kural kalktı, dünyanın en iyi oyuncuları gelmeye başladı İtalyan Milli Takımı da başarılı olmaya başladı. Şu an en iyi oyuncumuz Arda Turan. O da burada oynamıyor, İspanya’da oynuyor. En iyi takımlardan birinde oynuyor. Kendini sürekli geliştiriyor. Çünkü daha farklı çalışma metotlarını kullanıyor. Kendini mentalite olarak da geliştiriyor. O yüzden en iyi oyuncumuz durumunda.

"BALOTELLI'Yİ İSTERİM AMA..."

* Ballotelli ile tekrar çalışmak ister miydiniz?
Balloteli’yi çok seviyorum. Çok iyi bir çocuk ama Milan’ı bırakacağını zannetmiyorum. Türkiye’ye gelmesi için de yaşının genç olduğunu düşünüyorum.

* Gelecek sezon için kaç oyuncuya ihtiyacınız var?
Yabancı kuralı var. Buna bağlı kalarak planlarımızı yapmak zorundayız. Belki de elimizdeki bazı oyuncuları da satmak veya kiralamak durumunda kalacağız. Türkiye’de ve yurt dışında oynayan kaliteli yerli oyunculara ihtiyacımız var. Kanat oyuncuları almamız gerektiği ortada.

* Kanat oyuncusu olarak Gökhan Töre var. Beğeniyor musunuz?
İyi bir oyuncu. Kalitesi ortada. Beğendiğim oyuncular arasında.

"EN İYİ DOKTOR BİZİM KULÜPTE"

* Çoğu zaman oyuncuların sakat olduğu söyleniyor. Fakat bu oyuncular sakatlıktan çok haftada iki maç yapmaktan dolayı fiziki yetersizlik yaşıyorlar. Onları oynar hale getirmek için de sağlık ekibine çok büyük iş düşüyor. Sağlık ekibinizden memnun musunuz?

Çok memnunum. Yener hoca teknik direktörlük hayatımda çalıştığım en iyi doktor. Hem sakatlığı hem de oyuncu psikolojisini çok iyi biliyor. Bugüne kadar gittiğim her yerde doktorlarla problem yaşadım ama Yener ile en ufak bir problemim olmadı. Uyum içinde çalışıyoruz, sağlık problemlerinin yanı sıra Yener hoca futbolcunun ruhundan da çok iyi anlıyor. Bazı futbolcuları oynamaları için ekstra motive ediyor, bence Yener çok iyi bir doktor ve insan.

"TÜRK HALKI VE YEMEKLER ÇOK İYİ"

* Türkiye’de neler yapıyorsunuz? Neler hoşunuza gidiyor?
Camilere, kiliselere tarihi yerlere gidiyorum, sanat galerilerine gidiyorum. Şehir merkezine giderek bol bol geziyorum. Yemekler çok iyi. Burada çok mutluyum. Türk halkı çok iyi. Sadece ben değil benimle çalışan tüm ekibim burada çok mutluyuz. Florya’da çok iyi insanlar var, dışarıda çok iyi insanlar var. Türkiye’de çok mutluyum.

* Ailenizden çok uzaksınız?
Bir oğlum Macaristan’da. Bir oğlum Amerika’da. Kızım Londra’da ama tatilde birlikte olacağız.

"KADIN VE ÇOCUKLARLA KONSERDE GİBİYDİK"

* Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Şu bir gerçek ki bizim çok güçlü ve etkili bir taraftarımız var. Taraftarımız bizle olduğu zaman, yanımızda olduğu zaman her maçımızı kazandık. Hep bizimle olmalılar. Bir de şu küfürlü tezahurat olayını sonlandıralım ki sadece kadınlara ve çocuklara değil, tüm taraftarlarımıza maçlarımızı oynayalım. Çünkü kadın ve çocuklar maça geldiklerinde maç gibi olmuyor, sanki konsere gelmişsiniz gibi hissediyorsunuz