Galatasaray'da Roberto Mancini'nin teknik direktörlük görevine gelmesi, Juventus maçıyla başlayan oyun felsefesinde de değişikliklere yol açmaya başlayacak.

Roberto Mancini, son olarak Manchester City'de uyguladığı sistemi Galatasaray'a da ilk maçtan aşılamaya başladı. Sarı-kırmızılılarda Juventus maçında gözle görülür birkaç değişiklik vardı.

UZUN TOP SİNYALİ! KICK AND RUSH TÜRKİYE'DE

Roberto Mancini'nin en belirgin oyun felsefelerinden biri de saha içerisinde takımın bol uzun top kullanmasına izin vermesi olacak. Galatasaray'ın son 2 sezonda fazla kullanmadığı bu oyun tarzının ilk sinyalleri de Juventus maçında verildi. Juventus gibi güçlü ve sert bir savunmaya karşı özellikle Drogba'yı kullanarak bunu uygulamaya çalışan Galatasaray'ın, sezonun geri kalanında uzun top sayısında büyük bir artış yaşanacak.

Juventus maçında bu uygulamayı en çok Muslera ile Drogba arasında gördük. Muslera, Didier Drogba'ya tam 15 uzun pas gönderdi. Mancini'nin felsefesindeki ilk adım olan kenar oyuncularını içeri girmelerini istemesinin temel nedeni de, forvete savunmadan atılan uzun topların toplanmasında avantaj sağlamak.


KANATLAR ORTAYA GELECEK

Roberto Mancini, tıpkı Manchester City'de olduğu gibi, Galatasaray'da da orta sahanın kalabalık olmasını istiyor. Bunu Juventus karşısında da oyuncularından isterken, Bruma, Riera, Amrabat gibi isimlerin içeri kat etmelerini ve özellikle atılan uzun toplarda orta alanı kalabalık tutmalarını istedi.

Mancini'nin oyun felsefesinin en önemli noktalarından biri olan orta alanın kalabalık tutulması olgusu, Galatasaray'ın Juventus'a karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında da sahaya yansıdı. Bunu her iki takımın 90 dakika boyunca saha üzerinde yoğunluğa göre belirlenen dizilişlerinde de ortaya çıktı. Galatasaray, Juventus'un aksine daha çok ortada toplandı ve özellikle kenarlarda oynayan isimler forvete yakın bölgede sahada yer aldı.



TOP RAKİPTEYKEN ALAN DARALTILACAK

Roberto Mancini'nin Ada kariyeri boyunca uyguladığı taktikler, oyun felsefesi, birçok kez dergilerin, gazetelerin kapak konusu olurken, İtalyan hocanın sistemi üzerine en detaylı yazılardan biri İngiltere'nin saygın spor sitelerinden birinde yazarlık yapan Peter North tarafından kaleme alındı. North, Mancini'nin sisteminde öne çıkan bir noktanın da tıpkı hücumda olduğu gibi savunmada da top rakipteyken herkesin alan daraltması olduğunu belirtmişti.

Galatasaray'da bunun ilk sinyallerini Felipe Melo ve Selçuk İnan önderliğinde Juventus karşısında verdi. Rakip ataklarda özellikle Felipe Melo, savunmaya çok daha yakın bir pozisyon alarak görev yaptı. Böylece daha kalabalık olan Galatasaray savunması, rakibin ortadan gelişlerinde sorun yaşamamayı da başardı.



Sporx