Spor Toto Süper Lig'de Wesley Sneijder'in attığı 2 golle, Karabükspor' 2-1 yenen Galatasaray'da, Teknik Direktör Roberto Mancini 3 puana sevindi ama Hakan Balta'nın sakatlığına da üzüldü. Milli futbolcunun ilk belirlemelere göre en az 2 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Sarı-kırmızılıların tecrübeli hocasının, Hakansız dönemde sol bekte Dany Nounkeu'yu kullanabileceği belirtildi.

DANY SOLA AŞINA

Esas mevkisi stoper olan Dany, son olarak 13 Ekim tarihinde Kamerun Milli Takımı'nın Tunus ile oynadığı karşılaşmada sol bek olarak görev yapmıştı. Dany, Hakan Balta'nın Kardemir Karabükspor karşısında yaşadığı sakatlığın ardından da sol beki devralmıştı.

HAKAN YETMİYOR

Esasında Fatih Terim döneminde bu bölgede Albert Riera görev yapıyordu. Ancak Mancini, Riera'yı sol bek için bir alternatif olarak görmüyor. Burada defansif özellikleri baskın bir oyuncu düşünen deneyimli çalıştırıcı, nitekim sarı-kırmızılı takımın başında çıktığı ilk maçta (Juventus karşısında) İspanyol futbolcuyu sağ açıkta oynatmıştı.

Mancini devre arasında bir sol bek transfer edilmesini zaten istiyordu. Yani İtalyan hoca esasında Hakan Balta'yı da 1. seçeneği olarak düşünmüyor. Fakat şu an için bu mevkide en güvendiği isim olan Hakan Balta'nın sakatlanmasıyla sol bekteki sıkıntısı daha da arttı.

Sarı-kırmızılıların hocası, devre arası transferleri için listesini kesinleştirmek için Kasım sonuna kadar bekleyecek, ama bu sakatlık sonrası sol bek için şimdiden harekete geçti.

Yönetimle görüşen Mancini, eski takımı Manchester City'nin sol beki Kolarov'un transfer edilmesini istedi. Bilindiği gibi Mancini, Sırp yıldızı 2010’da 22.7 milyon Euro karşılığında Lazio'dan Manchester City'ye getirmişti. Başarılı çalıştırıcı, eski oyuncusunu şimdi de Galatasaray'a getirmek konusunda ısrarcı davranıyor.


Vatan