Rus basınına göre, geçen hafta Spartak Yönetim Kurulu Başkanı Leonid Fedun'un inisiyatifi ile, İtalyan asıllı teknik direktör ile görüşmeler yapıldı. Haberde, Spartak'ın daha önce Rusya'nın Tula Arsenal takımı teknik direktörü Dmitri Aleniçev'e ilgi duyduğu, fakat genç olduğu gerekçesiyle vazgeçerek yabancı antrenör arayışına girdiği ifade edildi.

Spartak'ın tek endişesi Mancini'nin sözleşme için daha fazla para talebinde bulunabileceği. Rus medyası, İtalyan teknik direktörün İngiltere'de yılda 6,5 milyon Euro, Türkiye'de ise 5 milyon Euro kazandığını iddia etti.

Haberlere göre, Mancini Galatasaray ile para konusunu çözür çözmez takımı terkedecek. Onun yerine Shakhtar Donetsk teknik direktörü Mircea Lucescu'nun gelmesi bekleniyor.
Fakat Rus futbol menajeri Dmirti Selyuk'a göre, iyi teknik direktör sayılmasına rağmen Mancini Spartak'ın sorunlarını çözecek güçte değil. Selyuk, Spartak'ın sistem ve genel değişime ihtiyacı olduğuna inanıyor.

Ukrayna'nın ünlü spor yazarı Konstantin Andriyuk da Mancini'nin Galatasaray'dan ayrılacağını iddia etmişti. Andriyuk, "Mancini yüzde 99 Galatasaray'ı terkediyor. İtalyan teknik direktörün yerine 1 numaralı aday Lucescu." diye iddiada bulunmuştu.

CNN spor muhabiri Tancredi Palmeri de, "Lucescu Galatasaray yönetimiyle prensipte anlaştı. Fakat Galatasaray takımı teknik direktör Roberto Mancini ile para konusunu henüz çözemediği için Lucescu ile sözleşmenin imzalanması şimdilik askıya alındı." dedi.