Roberto Mancini, Lazio'nun 1974 yılında kazandığı şampiyonluğun 40'ıncı yildönümü için İtalya'ya gidiyor.

Kutlamalar öncesi İtalya basınına açıklamalarda bulunan Mancini, "Harika bir organizasyon olacak. Babadan oğula sadece bir slogan değil. Şahsen birçok eski takım arkadaşımı ve 1974 yılında tarih yazan oyuncuları bir arada görmekten mutlu olacağım" ifadelerini kullandı.

Futbol oynadığı dönemde Sampdoria ve Lazio takımlarıyla kazandığı lig şampiyonluğundan bahseden Mancini, "Hem Lazio'da hem de Sampdoria'da kolay şampiyonluklar yaşamadık. İkisinin de kalbimdeki yerleri ayrı. Onlar tarihsel öneme sahip zaferler ve sonsuza kadar kalacak duygular" dedi.

Lazio'da teknik direktörlük yaptığı dönemde "Mancini'nin çetesi" diye ünlenen oyuncu grubuyla geçirdiği günleri anlatan Mancini, "Favalli, Negro, Simeone gibi harika oyunculardan oluşan eğlenceli bir grup vardı. Hepsi Lazio tarihinin bir parçası oldu. İlk sezonumda kulübün bazı sorunlarına rağmen çok eğlenceli anlar geçirdiğimi söyleyebilirim" sözlerini sarfetti.

Galatasaray'ın Lazio'nun ezeli rakibi Roma ile aynı renklerde olmasını da değerlendiren Mancini, "Galatsaraylı taraftarlara olan saygımın dışında, artık yaşlı biriyim ve boynumda sorunlar var. Bu yüzden kulübün renklerinde atkı takıyorum" şeklinde konuştu.