Galatasaray ile yollarını ayıran Roberto Mancini yeni sezonda takımsız kalabilir.

İsmi ülkesinden bazı takımlarla anılan deneyimli çalıştırıcı için hiçbir İtalyan ekibinin istekli olmadığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekiple ayrılığı açıklamasının ardından İtalyan çalıştırıcının adı ilk olarak Lazio ile anıldı. Ancak başkent ekibi bu söylentilerin çıkmasının hemen birkaç gün sonrasında Stefano Pioli’yi takımın başına getirdi. Mancini için Inter’in devreye girebileceği de iddia edildi. Fakat Milano ekibinin başkanı geçtiğimiz günlerde hocaları Walter Mazzarri ile yola devam edeceklerini duyurdu.

Tottenham da olmadı

Roberto Mancini’nin isminin geçtiği diğer takımlardan Milan, Seedorf’un yerine Inzaghi’yi göreve getirirken, Sampdoria ise Mihajlovic’in sözleşmesini yeniledi. İngiltere’de ise deneyimli hocayla ilgilendiği belirtilen Southampton, Ronald Koeman ile anlaştı, Tottenham ise Pocchettino ile devam kararı aldı.     

Böylece Roberto Mancini ile ismi geçen tüm takımların kontenjanı doldu. Gelişmelerin ardından İtalyan teknik adamın yakın çevresine, bir değişiklik olmazsa önümüzdeki sezonu dinlenerek geçirebileceğini söylediği öğrenildi.

Milliyet