Macaristan’ın Honved takımında forma giyen Balint Vecsei’nin Galatasaray tarafından denendiği bildirildi.

Macar basını önceki günlerde ülke futbolunun gelecekteki yıldızı olarak gösterilen 20 yaşındaki oyuncunun İstanbul’da olduğunu ve Teknik Direktör Mancini tarafından gözden geçirilmekte olduğunu duyurmuştu.

Honved kulübü yetkililerinin verdiği bilgiye göre oyuncu sarı kırmızılılardaki deneme süresini doldurdu.

Vecsei’nin 1 hafta boyunca İstanbul’da Galatasaray tarafından denendiğini doğrulayan kulüp idarecileri, genç futbolcunun Macaristan’a döndüğünü ilettiler. Sarı kırmızılıların ocak ayındaki ara transfer döneminde Balint Vecsei’yi kadrosuna katabileceği ifade edildi.

Atmosferden etkilendi

Vecsei ise İstanbul izlenimlerini Macar basınına şöyle aktardı: “Roberto Mancini benim birkaç maçımı izledi. Oyunumu beğendi ve bazı idmanlara katılmam için bana izin verdi. İdmanda oyuncular benimle ilgilendi, yanıma gelip sorular sordular. Juventus maçında stattaydım. Sneijder golü attığında VIP bölümündeydim. O an bütün stat adeta yıkıldı. İtiraf etmem gerekir ki atmosfer beni büyüledi. Galatasaray birçok yıldız futbolcuyu kadrosunda barındıran bir takım. Bu kısa süreli ziyaretimin bile bana çok şey kattığını söyleyebilirim.”

Macaristan Ümit Milli Takımı’nın da formasını giyen ileriye dönük orta saha oyuncusu, 2010 yılından bu yana Honved’in A takımında oynuyor. Bu sezon ligde 16 maçta forma giyen ve iki gole imza atan genç yetenek özellikle tekniği ve sol ayağıyla çektiği isabetli, sert şutları ile dikkat çekiyor.

maraton.com.tr