İtalyan teknik adam, 5. gününü dolduran kampta oyuncularına futbolu adeta yeniden öğretiyor.

İlk kez takımla bu kadar uzun süre beraber olduğu için Antalya kampına çok önem veren Mancini ve ekibi Galatasaray’ı ikinci yarıda şaha kaldıracak futbol felsefesini oturtmak için hem teorik hem de pratik çalışmalar yapıyor. Sarı-kırmızılı teknik adamın, Belek’te dikkat çeken uygulamaları şöyle sıralandı:

1- GENİŞ ROTASYON: Mancini rotasyonu genişletmek istiyor. Bunun için de kupa maçlarını büyük fırsat görüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye maçında iyi oynayan Yekta’yı hemen ardından Elazığ karşısında 11’de sahaya sürerek ödüllendirmişti. Bruma ise Balıkesirspor maçındaki etkili oyunun karşılığını hemen sonrasında Erciyes maçında 11’e girerek almıştı. Bu örneklerden yola çıkan Mancini 3 kulvarda hersese iş düşeceği mesajını vermek istiyor.

2- TAKTİK AVANTAJ: Belek kampında sanılanın aksine Galatasaray kondisyon değil, neredeyse sadece taktik çalışıyor. Mancini, oyuncularından sistemleri ezberlemelerini ve en kusursuz şekilde sahada uygulamalarını istiyor. Mancini’nin kondisyona değil, taktiğe önem vermesinin altında ise ikinci yarı önceleri taktik çalışan takımların kondisyona ağırlık verenlere göre daha başarılı olması. Mancini ve kurmayları fiziksel çalışmalara ağırlık verenlerin 2. yarılarda güç kaybı yaşayacağını öngörüyor. Mourinho da takımlarını sezona bu şekilde hazırlıyor.

3- DEFANSA ÖNLEM: Antrenmanlarda dikkat çeken noktalardan biri de savunma oyuncularından toplu hareket etmelerinin istenmesi. Örneğin top sağda ise savunmadaki herkes sağa doğru kademeli olarak yöneliyor. Solda ise bu kez tam tersi oluyor.

4- HIZLI ATAK: Atağa çabuk çıkma dersleri yine kampın en önemli başlıklarından biri. Mancini set hücumları yerine bu tarz şok akınları tercih ediyor. Topu kapan orta alanda ya da uçta birini görüyor. O futbolcu görüş mesafesi ve pozisyonu en uygun isme topu aktarıyor. Oradan da gollük vuruşlar çıkıyor.

Milliyet