Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Kardemir Karabükspor karşısında aldıkları 2-1′lik galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, takımını kazanmak için oynatan bir teknik adam olduğunu söyledi.

"Burada herkes her şeyi biliyor"

Türk Telekom Arena’da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mancini, kadro tercihiyle ilgili bir soru üzerine, “Ben burayı seviyorum çünkü aynı İtalya gibi. Herkes her şeyi biliyor” derken, “Ben takımımı kazanmak için oynatan bir hocayım. Galatasaray da hep kazanmaya oynayan büyük bir kulüp. Bazen sonuçlar istediğiniz gibi olmayabilir ama önemli olan varılacak son nokta. Bu durum benim üzerimde baskı yaratmıyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Galatasaray’ın sadece bir oyuncunun topu karşıya taşıyacağı bir takım olmadığını, bunun takım olarak yapılması gerektiğini vurgulayan İtalyan teknik adam, Bruma’nın dün milli takımdan döndüğü için kadroda yer almadığını, savunmada sıkıntı olması nedeniyle de yabancı tercihini Dany’den yana kullandığını aktardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag’la yapacakları karşılaşmada kadronun değişebileceğini anlatan Mancini, “Üç günde bir maç yapan takımlar için milli takımdan dönen oyuncuların yorgun olması önemli bir faktör. Şimdi toparlanmaları için yeterli zaman var. Son antrenmanımızda hangi oyuncumuzun daha iyi durumda ve dinç olduğuna bakacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“Sneijder için mutluyum”

İtalyan çalıştırıcı, Kardemir Karabükspor ağlarına 2 gol göndererek elde edilen galibiyetin baş mimarı olan Wesley Sneijder için mutlu olduğunu söyledi. Sneijder’in de Drogba gibi oyunun kaderine etki yapan bir oyuncu olduğunun altını çizen Mancini, “Böyle bir futbolcu olduğunu göstermeye başladı” dedi. Mancini, Hamit Altıntop‘un takıma mümkün olduğunca çabuk dönmesini istediğini dile getirdi.

Galatasaray’ın başında üçüncü maçını geride bıraktığını hatırlatan Mancini, “Ama bu maç için tam takım olarak sadece dün çalışabildik. Zamana ihtiyacımız var. Elimde sihirli bir değnek yok. Zamanla ve çalışmayla daha iyi duruma geleceğiz” şeklinde görüş belirtti.

BRUMA NEDEN OYNAMADI?
Bruma'nın neden oynamadığını da açıklayan İtalyan çalıştırıcı, "Bruma, genç bir oyuncu. Her şeyi onun çözmesini bekleyemeyiz. Cuma günü geldi. Takımla antrenman yapmadı. Ayrıca Dany'den başka defans oyuncumuz da kalmamıştı. Bu yüzden tercihim Dany'den yana oldu" ifadelerini kullandı.