AA - Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini,  sarı-kırmızılı takımla sözleşmesi sona eren Fildişi Sahilli golcü futbolcu Didier  Drogba'nın "büyük bir oyuncu" olduğunu belirterek, Juventus'un, yıldız futbolcuyu  transfer etmesi halinde "doğru bir iş yapacağını" bildirdi.

Mancini, İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden Tuttosport'a  yaptığı açıklamada, "Didier Drogba'yı bu sezon çalıştırdım. Bu memnuniyet verici  bir şeydi. O büyük bir oyuncu. Ona hayran olduğum dahi söyleyebilirim" dedi.

"Drogba doğru seçim" başlığıyla yayımlanan röportajda Mancini, adı son  günlerde Juventus ile anılan futbolcu için "Drogba olağanüstü bir oyuncu. Benimle  ilk dakikadan son dakikaya kadar iyi geçindi. Onunla Türkiye'de böyle bir macera  yaşadığım için mutluyum. O, benim takımımın güçlü noktasını temsil eden bir unsur  oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Drogba, takımı sürükleyen isimdi. Bu nedenle onun katkısının sadece  saha ile sınırlı kaldığını söyleyemem. Daha önce böyle bir oyuncuyla çalışmadım.  Benim için de sürpriz oldu" ifadelerini kullanan İtalyan teknik adam, onu yaşı  nedeniyle gözardı edenlerin, büyük hata yapacağını kaydetti. Mancini, "Drogba  benim için mütevazı ve işine odaklanmış bir adam" şeklinde devam etti.

Mancini, "Eğer, Juventus Drogba'yı almak zorundaysa ve bu transferi  yaparsa harika bir iş olur. Çok faydalı ve önemli bir takviye. Özellikle  Şampiyonlar Ligi'nde bir şeyler yapmak isteniyorsa. Drogba da bu hedef  doğrultusunda çok şey verebilir. İtalya'da ve özellikle tekrar ediyorum  Avrupa'da" ifadeleriyle golcü futbolcuyu siyah-beyazlı takıma önerdi.

Drogba'nın lider bir oyuncu olduğunu vurgulayan Mancini, pek çok  olumlu yönü olan böyle bir oyuncuya her antrenörün shaip olmak isteyeceğini  belirtti.