İtalyan hoca, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım için büyük önem taşıyan Elazığ maçını kazanmak zorunda olduklarını belirterek oyuncularına ciddi uyarılarda bulundu.

Florya’da takımla toplantı yapan Mancini’nin “Önümüzde 4 maç var ve ipler ne yazık ki bizim elimizde değil. Hedefimize ulaşmamız için Beşiktaş’ın takılması gerekiyor. Bu hafta Sivasspor karşısında kazanacaklarını düşünmüyorum. Ancak bizim de deplasman performansımıza bakarsak işimiz zor. Elimize böyle bir fırsat geçmişken bunu kullanmalıyız. Çünkü Beşiktaş’ın kalan haftalar içindeki en zor maçı Sivas. Belki de onları geçmemiz için son fırsat olacak. Ancak dört maçta alacağımız 12 puan biz ikinci yapar” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

119 gündür 3 puan yok

Sezonu ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmayı hedefleyen Galatasaray, Elazığ’da 119 günlük deplasman hasretini de noktalamaya çalışacak. Rakip sahadaki son galibiyetini 28 Aralık 2013 tarihinde Kayseri Erciyesspor karşısında 3-1’lik skorla elde eden Cim-Bom daha sonra oynadığı 6 deplasman maçında galibiyet yüzü göremedi. Bu sezon rakip sahadaki 15 maçta yalnızca 3 kez kazanan sarı-kırmızılı takım, 3 yenilgi ve 9 beraberlik alarak 27 puan kaybetti.