“Kasımpaşa kader maçımız. Karakterinizi ortaya koymanız gerekiyor. Neler başarabildiğinizi geçmişte gösterdiniz. Yine başarabilirsiniz. Lig bizim için şimdi başlıyor.”
Bu sözler, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini’ye ait. Lider Fenerbahçe ile arasında önemli bir puan farkı bulunan Galatasaray’da, Real Madrid maçının yaraları sarılmaya çalışırken İtalyan teknik adamın dün takımla gerçekleştirdiği toplantıda önemli mesajler verdiği öğrenildi.

Madrid’te sert yüzünü gösteren Mancini dün ise pozitif mesajlar vererek, oyuncularına bugünkü 90 dakikanın hangi anlamlar içerdiğini aktardı. Devre arasına kadar puan kaybetme lükslerinin bulunmadığını söyleyen sarı-kırmızılı teknik adamın, “Kritik bir eşikteyiz. Kasımpaşa takımı bulunduğu yer bir kenara burayı fazlasıyla hak eden bir oyun oynuyor. Defansif açıdan herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı” diye konuştuğu öğrenildi.

Galatasaraylı oyuncuların daha sonra kendi aralarında gerçekleştirdiği toplantıda ise bazı özeleştiriler yaparak “Bu tablo bizim eserimiz! Takımı buradan çıkaracak olanlar da yine bizleriz. Aksi halde erken havlu atarız” dedikleri ifade edildi.


Sneijder İtalya’da
Kasımpaşa maçının hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamlayan Cim-Bom’da, Roberto Mancini’nin bugünkü maçta kadroda yine değişiklik yapacağı bildirildi. İtalyan hocanın, Real Madrid maçında görev vermediği Burak Yılmaz’a, Drogba ile beraber hücumda şans tanıyacağı kaydedildi. Gökhan Zan’ın yerine sakatlığı geçen Semih Kaya’yı sahaya sürecek olan Mancini’nin sol bekte ise Riera’yı düşündüğü belirtildi.

Sarı-kırmızılı takımda, Wesley Sneijder dün sürpriz biçimde İtalya’ya gitti. Kulüpten yapılan açıklamada Hollandalı futbolcunun kontrolden geçmek üzere Çizme’nin yolunu tuttuğu kaydedildi.


Skorer