Semih Kaya ve Yekta Kurtuluş ile maça başlamaması konusunda Roberto Mancini, “Kararımdan pişman değilim. Bir karar verdiğinizde iyi bir seçim yaptığınızı düşünürsünüz. İlk 20 dakika içinde Chelsea’ye bir rakibe gösterilmemesi gerektiği kadar saygı gösterdik. İkinci yarıda yaptığımız gibi ilk 20 dakikada daha agresif olmalıydık. İlk 20 dakikada 4-5 tane yapmış olduğumuz hata var, zaten bu hatalardan biri de gole yola açtı” diye konuştu.

İngiltere’de çok zor bir maç olacağını kaydeden Mancini, “Oyuncularımız ikinci yarıdan sonra neler yapabileceklerini gördüler. Özellikle ikinci yarı sergilediğimiz futbolla orada bir şeyler elde edebiliriz” dedi.

Premier Lig’in dünyanın en iyi şampiyonalarından bir tanesi olduğunu ifade eden Mancini, Chelsea’nin de dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi olduğunu söyledi. 
 
Maç öncesine göre çok daha fazla şansa sahip olduklarını söyleyen Roberto Mancini, “Turu geçmek için yüzde 40’lık bir şansa sahip olduğumuza inanıyorum” dedi

Taraftarın inanılmaz olduğunu da ifade eden İtalyan teknik adam, “Elde ettiğimiz her şeyi onlarla kazanıyoruz. Onları tarif etmek imkansız” dedi.

John Terry’nin pozisyonunu göremediğini söyleyen Mancini, Burak’ın golünden sonraki sarı kartı gördüğünü ifade etti.