Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'da taraftarların istifaya çağırdığı İtalyan teknik adam Roberto Mancini, "Ben buraya gelirken, ciddi bir şekilde çalışmak için geldim. Önce bunu anlamak lazım. Yoksa gitmek kolay. Bu akşam da gidebilirim, yarın sabah da gidebilirim" dedi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan ve gergin olduğu gözlenen Mancini, "Maç hakkında söylenecek çok fazla bir şey yok. Oynadık, iki gol attık ve ondan sonra goller kaçırdık. Fakat daha sonra büyük hatalar yaptık ve goller yedik. Futbol bu" diye konuştu. 

İtalyan teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea maçına kadar iyi oynayan bir takım olduklarını vurgulayarak, "Chelsea'ya karşı kötü oynadık ve mağlubiyeti hak ettik. Ondan sonraki Kayserispor maçını farklı kazanabilirdik ama futbolda bu oluyor, kaybettik. Bu maçı da kazanabilirdik ama olmadı. Fakat ben buraya gelirken, ciddi bir şekilde çalışmak için geldim. Önce bunu anlamak lazım. Yoksa gitmek kolay. Bu akşam da gidebilirim, yarın sabah da gidebilirim. Sizden bunu anlamanızı bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Roberto Mancini, istifa etmesini isteyen taraftarların fikirlerine saygı duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 

"Benim gitmemi isteyen taraftarlar olabilir. Ben herkesin fikrine saygı duyuyorum. Kabul etmesem de doğru bulmasam da fikirlerine saygı duyarım. Aynı şekilde benim yaptıklarıma ve fikirlerime saygı duyulmasını istiyorum. Ben buraya gelirken söylenen, burada çok zor bir projenin olduğu, kötü bir sezonun devam etmekte olduğu ve geleceğin takımını yaratmak için davet edildiğim idi. Çünkü geçmişimdeki kariyerden sonra, Türkiye gibi daha az izlenen bir lige gelmek kolay değildi. Geleceğin takımını kurma düşüncesi beni cezbetti açıkçası. Ben de kabul ettim ve buraya geldim. Fakat burada bir takım şeyleri kurabilmek için uygun ortamın olmadığını görüyorum. Hata yapmış olabilirim. Bunun için de yarın sabah buradan gidebilirim. Sorun değil ama ben geleceğin takımını kuralım diye buraya gelmiştim. Yaptıklarımız buydu. Sürekli buraya gelip taraftarın tepkisini, küfürlerini dinlemek zorunda değilim. Sorun değil, yarın sabah valizlerimi toplayıp gidebilirim." 

"Gerekli olan tek şey sabır" 

İtalyan teknik adam, geleceğin takımını kurma yolunda sabırlı olunması gerektiğini aktararak, "Geleceğin takımını kurarken gerekli olan tek şey de sabırdır. Eğer bu genç oyuncuları alıp, önümüzdeki sezon takıma adapte edebilmek için sabır göstermeyeceksek, ben buraya neden geldim. Yani hakaretleri dinlemek için gelmenin hiçbir anlamı yok" diye konuştu. 

Ocak ayından geride kalan haftaya kadar geçen sürede takımın oynadığı oyunun hiç mi seyredilmediğini soran Mancini, "Dört ayda bir takımı kuramazsınız. Takım kurmak zaman alır. Deplasmanda kazanma alışkanlığı edinen bir takımı kurmak da zaman alır. Ligin yanında Şampiyonlar Ligi maçları da oynadık. Altı tane kupa maçı oynadık. Genelde 11-13 oyuncuyla maçları döndürmeye çalıştık ve yorgunluk da oldu. Bunu anlamak lazım. Anlamayanların mesleğini değiştirmesini önerebilirim" değerlendirmesinde bulundu. 

Son bir haftada medyada doğru olmayan çok şey yazıldığını savunan Mancini, "Eğer benim gelmemin bir anlamı yoksa, önceki teknik direktör ile devam edilebilirdi. O zaman, Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerimizden fazla gol yemeye devam ettiğimiz bir seviye olabilirdi. Bunu mu yapmamız gerekirdi? İyi olan bu muydu? Bir şeyleri oluşturmak istiyorsak, sabırlı olmamız gerekiyor. Şunu anlamamız lazım, Arsenal 9 senedir hiçbir şey kazanamıyor. Bir kaç maçı 6 gol yiyerek kapattılar. Taraftarlardan, kulüpten bir tepki var mı? Yok. Bir şeyler oluşturmak için bazen kötü anlarınız olacaktır. Bunu anlamanız lazım" şeklinde görüş belirtti. 

Bir basın mensubunun, "Bu sabrı gösterip kalacak mısınız?" şeklindeki sorusunu Mancini, "Bana soruyorsanız hayır. Son iki maçta yaşadıklarımız başıma daha önce geldi. Tecrübeli bir teknik direktörüm. Ben buraya niye geldim. Niye Real Madrid ya da Manchester değil de Galatasaray. Çünkü bu projeye inandığım için. Fakat son iki maçta gördüklerimden dolayı artık..." şeklinde yanıtladı. 

"Oyuncularla aramda bir sorun yok" 

Roberto Mancini, oyuncularla arasında herhangi bir sorun olmadığını dile getirerek, "Oyuncularla aramda bir sorun yok. Türk oyuncular ile yabancı oyuncular arasında bir sorun varsa, bunu onlara sormanız lazım. Ben öyle bir şey görmüyorum. Eğer böyle bir şey varsa, bu benden önce de olması gereken bir şey. Oyuncular bana karşı ve kendi aralarında olması gerektiği gibi davranıyorlar. Ben de antrenör olarak tercihimi ona göre yapıyorum" diye konuştu. 

Basın mensuplarının arasında da doğru haber yapmayanların olduğunu ileri süren Mancini, "Oyuncularla aramda problem olduğunu yazıyorsunuz. Bu doğru değil. Böyle bir şey yok. Dolayısıyla bu tür haberleri yazanların ve dürüst olmayanların belki de mesleğini değiştirmesi gerekecek" ifadelerini kullandı. 

Mancini, Didier Drogba ve Selçuk İnan ile ilişkilerinin son derece iyi olduğunu sözlerine ekledi.