Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, sihirli bir değneği olsa, eskiden taraftarı olduğu Juventus ile 15 yıl boyunca formasını giydiği Sampdoria'nın karşılaştığı bir maçta oynamak isteyeceğini söyledi.

İtalya Serie A'da bu akşam Juventus ile Sampdoria'nın karşılaşacak olması sebebiyle La Gazzetta dello Sport'a konuşan Mancini, Juventus-Sampdoria maçı dendiğinde aklına ne geldiği sorusunu, "Bu soruyu geçsek" diyerek yanıtlamak istemese de "Bu, melankoli. Bunu yılbaşında düşündüm. 2014'te 50 yaşında olacağım. Benim Juve-Sampdorialı yıllarımı düşünürsek, yaşlanmışım. Sihirli bir değnek verseler, bir gün gençliğime dönüp, Torino'da bu maçı oynamak isterim" ifadelerini kullandı.

"Juventus ile oynamak sizin için ayrı bir zevk değil mi" sorusuna da İtalyan teknik adam, "Bu, inanılmaz. Juventus, benim hayatımın en büyük rakibine dönüştü. Oysa küçükken babam beni pazarları, Juventus'un otobüsüyle Torino'ya maça götürürdü. 7 saatlik yolculuk yapardık ama bunu düşünmezdik çünkü taraftardık. Tabii ki kader farklı yollar seçebiliyor" yanıtını verdi.

Juventus'un çok güçlü ve büyük bir rakip olduğunu belirten 49 yaşındaki teknik direktör, bu büyük takıma karşı birçok defa kazanma şansına sahip olduğunu, bunun da kendi değerini yükselttiğini ifade etti.

İstanbul'da Juventus'u eledikleri maçın hatırlatılması üzerine ise Mancini, o gün sahanın hakemin de belirttiği üzere maç yapılabilecek durumda olmadığını belirterek, "Futbol tarihinde her zaman olmayacak şey oldu. Zayıf takım; benim Galatasarayım kesinlikle daha zayıftı, şansını iyi kullanarak daha güçlü olan takımı eledi" ifadelerini kullandı.

Serie A'da şampiyonluk favorisi: Juventus

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dışına ittiği Juventus'un ligdeki şansını nasıl gördüğü sorulan Roberto Mancini, "Roma güzel bir takım ve son ana kadar vazgeçmeyecek gibi görünüyor ama Juventus, üst üste 3. şampiyonluğunu kazanacak ve tarihe geçecek. (Juventus Teknik Direktörü) Conte, Avrupa Ligi'ni de kazanabilir" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon finalin Juventus'un stadında olacağını anımsatan Mancini, bu motivasyonun siyah-beyazlı takım üzerinde başarısızlığa yol açabileceğini, Juventus'un Trabzonspor'u elemesi durumunda karşılaşma ihtimalinin bulunduğu Fiorentina'ya dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Juventus'un Arjantinli golcüsü, kendisinin eski öğrencisi Carlos Tevez için siyah-beyazlılardaki etkili oyunu için ne düşündüğü sorulan İtalyan çalıştırıcı, Tevez'in bu oyunun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, "O büyük bir oyuncu. Manchester'dayken, Arjantin'e dönmeyi düşlüyordu. Ama görüyorum ki, Juventus bu düşlere son vermiş" dedi.

Eski takımı Sampdoria

1982-1997 yıllarında 566 maçta formasını giydiği Sampdoria'nın dünü ve bugünüyle ilgili bir farklı bir yorum yapmayacağını, hayatının 15 yılının bu kulüpte geçtiğini ve bunun silinemeyeceğini kaydetti.

İleride Sampdoria'yı çalıştırmak isteyip istemeyeceği sorusunu ise Mancini, "Bunu cevaplamak kolay değil. Temelde evet tabii ki ama şunu düşünüyorum, 'Ya başarısız olursam?'. Bütün 15 yıl boyunca elde ettiğim iyi anılar silinebilir mi?" şeklinde yanıtladı.

Futbolculuk kariyerinde 7 kupa kazandığı eski takımına, antrenörlük kariyerinin son döneminde mi geleceği sorulan deneyimli teknik adam, kariyerin sonundaki kişinin kariyerini bitirmek üzere, yani motivasyonsuz olacağını, mavi-beyazlı takıma kendisi gelirse de kazanmak için geleceğini belirtti.

Sampdoria'nın başında bulunan Sırp teknik direktör Sinisa Mihaljovic'in, yüreğini koyarak işini yaptığını, alınan sonuçların da bunu doğruladığını ifade etti.

Skorer