AA - Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, sarı-kırmızılı kulüple 2 yıllık sözleşmesi olduğunu hatırlatarak, "Şu an için kesin olan tek şey bu" dedi. 

Mancini, İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesine yaptığı açıklamada, ülkesini özlese de Galatasaray'da mutlu olduğunu belirterek, "Burada gayet iyiyim. Kulüp iyi organize olmuş bir yapıda. (Türkiye'yi) Futbolun üçüncü dünya ülkesi olarak düşünmeyin. İtalya'yı özlüyorum ama yurt dışında olan herkes özler" değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan kulübü Inter ile herhangi bir teması olup olmadığı sorusuna, "Hayır, Moratti ile uzun süredir yok" yanıtını veren Mancini, soruya Juventus'un da dahil edilmesi üzerine, "Juventus'un en güçlü takım olduğunu her zaman söyledim. Fakat şunu hemen açıklığa kavuşturayım ki Galatasaray ile 2 yıllık sözleşmem var. Şu an için kesin olan tek şey bu" ifadelerini kullandı.

Hafta içi Eskişehirspor ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finalini kazanmaları ve ligi ikinci sırada bitirmeleri durumunda Galatasaray camiası ve taraftarları için iyi şeyler yapmış olacağını dile getiren 49 yaşındaki teknik adam, "Kolay değil. Ben bu takımı ekim ayında aldığımda sıralamada 9. basamaktaydı. İkinci sıraya kadar yükseldik. Ligin seviyesi yüksek olmasa da zorlu. Dört büyükler sert rakipler" diye görüşlerini aktardı. 

Mancini, kendisini Galatasaray'da en çok şaşırtanın ne olduğu sorusuna, "Felipe Melo. İnanılmaz bir karakteri var. Büyük bir oyuncu ve büyük bir karakter" yanıtını verdi. İtalyan teknik adam, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'in ise başka bir sınıfta olduğunu ve işini iyi yaptığını belirtti.

"Balotelli ile Manchester City döneminden beri görüşmedim"

Galatasaray deneyiminin kendisi için iyi geçtiğini dile getiren İtalyan çalıştırıcı, "Juventus'u eledik. Böylece bir mucizeyi gerçekleştirdik. Chelsea objektif olarak imkansızdı" ifadelerini kullandı. 

Mancini, Galatasaray'da kalırsa nelerin değişeceği sorusuna şu cevabı verdi:

"Burada Semih Kaya, Burak Yılmaz, Selçuk İnan gibi iyi oyuncular var. Gelecek vadeden hücum oyuncusu İsmail Ünsal var ama her şeyin yeniden programlanması lazım."

Mancini, Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen eski öğrencisi ve vatandaşı Mario Balotelli hakkında ise şunları kaydetti:

"Manchester City döneminden bu yana onunla görüşmedim. Genellikle bir oyuncuyu bıraktığım zaman iletişim bilgilerini de tutmuyorum. Onun patlama yapması için halen zamana ihtiyacı var."