Süper Lig ve Avrupa’da zorlu bir periyoda giren Galatasaray’da, Teknik Direktör Roberto Mancini, Wesley Sneijder’i sakatlık dönüşü tam hazır olmadan sahaya sürmesinin doğru bir hareket olmadığını itiraf etti.

Milliyet'in haberine göre, sarı-kırmızılı idarecilerle konuşan İtalyan teknik adamın, bir anlamda günah çıkararak, kaybedilen Kopenhag ile Fenerbahçe maçlarında Hollandalı yıldızı aradıklarını dile getirdiği öğrenildi. Sneijder’i iki zorlu randevu öncesi kaybetmenin faturasının kendilerine çok ağır yansıdığını kabul eden İtalyan hocanın, “Sneijder kendisi oynamak istedi. Sistemimde çok önemli bir oyuncu olduğu için de hayır diyemedim. Keşke onu dinlemeseydim. Çünkü bu takımda yeri ayrı ve eksikliği hissediliyor” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Sivas’a karşı yoklar

Dünyaca ünlü Hollandalı yıldızdan ders alan Mancini’nin bundan sonraki sakatlıklarda aynı yaklaşımı tekrarlamama kararı aldığı belirtildi. Sarı-kırmızılı hocanın sakatların geri dönüşlerinde mutlaka takımla en az 3-4 gün çalışmalarını şart koştuğu ve bu oyuncuların kesinlikle riske edilmeyeceğini ilettiği ifade edildi.

Bu nedenle Muslera ve Sneijder gibi oyuncuları yarınki Sivasspor maçında sahaya sürmeyecek olan İtalyan hocanın, Real Madrid deplasmanı için ise bu oyuncuların antrenmanlardaki performansına göre karar vereceği kaydedildi.