Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, yabancı kontenjanı ve Tugay Kerimoğlu hakkında açıklamalarda bulundu. Sabah Gazetesi'ne özel bir röportaj veren Mancini, A Milli Takım sorumlusu Fatih Terim'e de mesaj yollarak, "Ben olsam, yabancı kontenjanının değişmesi için uğraşırdım" dedi.

Terim'e mesaj gönderen Mancini, "Ben Türk Milli Takımı'nın antrenörü olsam, yabancı futbolcu yasağını kaldırmak için uğraşırım. Yabancıların genç oyuncuları sınırladığı eleştirisi var. İyi de milli takımda herkes de oynamıyor, en iyiler oynuyor. Eğer iyi bir futbolcu, Drogba ve Sneijder ile antreman yapıyorsa daha da iyiye gider. Bir bidonla (kötü futbolcu) antrenman yaparsa da ilerleme şansı yoktur. Genç Türk futbolcu, yabancı dev bir oyuncu ile oynadığında örnek alır, fikir alır. Gianfranco Zola, Maradona ile antrenman yaptı. Kendini geliştirdi." dedi.

Tugay Kerimoğlu'nun Galatasaray için çok önemli olduğunu ifade eden Mancini, "Tugay'ı İngiltere'den tanıyorum. Hala oynuyordu. Manchester'a gittiğimde de hala oradaydı. Tugay benim için en büyük futbolculardan biriydi. Benim daha önce anlattıklarıma iyi bir örnek Tugay. Ben "Yabancı oyunculara limit koymayın" dediğimde Türkler alınıyor. Tugay Türkiye'de büyük takımlarda oynayabilirdi. Ancak İngiltere'ye gitti." şeklinde konuştu.