Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, takımdaki eksik noktaları belirlerken, Ocak ayı transfer döneminde de gerekli hamleleri yapmaya hazırlanıyor.

Roberto Mancini'nin teknik direktörlük kariyerindeki transfer hamleleri ve Galatasaray'ın ihtiyaçları düşünüldüğünde de, İtalyan hocanın geçmiş kariyerindeki gibi hamleler yapması sürpriz olmayacak.

Avrupa'nın başarılı hocalarının bir kısmı gittikleri takıma, önceki takımlarında forma giyen, oyun yapısını ve kişiliğini bildiği isimleri transfer etmeyi tercih ediyor. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'yi de bu isimler arasına almak mümkün.

İLK HAMLESİ CHIESA OLDU

Teknik direktörlük kariyerine İtalya'da başlayan Mancini, Fiorentina'nın ardından Lazio'nun yolunu tuttu. 2002/2003 sezonunda Lazio'nun başına geçen tecrübeli çalıştırıcının ilk transferlerinden biri, Lazio'ya gelmeden çalıştırdığı Fiorentina'da forma giyen Enrico Chiesa oldu.

LAZİO SAVUNMASINI INTER'E TAŞIDI

Lazio'da iki sezon geçiren Mancini, ardından Inter'in yolunu tutarken, gittiği ilk sezonun başında Lazio savunmasında güvendiği iki ismi de Inter'e transfer etti. Bu iki isim savunmada forma giyen Sinisa Mihajlovic ve Giuseppe Favalli oldu. 2006/2007 sezonunda ise İtalyan hoca Lazio'dan bir diğer öğrencisi Cesar'ı da transfer ederek, toplamda Lazio'dan Inter'e 3 oyuncu getirmiş oldu.

ADA'YA 3 İSMİ GETİRDİ

Galatasaray'dan önceki son teknik direktörlük macerasını İngiltere'nin Manchester City takımında geçiren ve İngiliz temsilcisini yıllar sonra lig şampiyonluğuna ulaştıran Mancini, tanıdığı oyuncuları bu takıma da transfer etti. Dört sezon çalıştırdığı Manchester City'e Inter'den 2009/2010'da sözleşmesi biten Viera'yı, 2010/2011'de Mario Balotelli'yi, 2012/2013'de Maicon'u transfer etti.

KOLAROV, LESCOTT VE DZEKO

Geçmişteki alışkanlıklarını Galatasaray'a da taşıyıp taşımayacağı merak konusu olan Roberto Mancini'nin devre arasında takviye istediği bilinirken, Manchester City'de beraber çalıştığı ve İtalyan hocadan önce de Galatasaray'ın listesinde yer alan Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov ve Joleon Lescott isimleri ön plana çıkıyor.

Webaslan