Galatasaray'ın Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 devirdiği derbinin ardından koltuğu Terim'den devralan Mancini, Türkiye de ilk derbisine Pazar akşamı Kadıköy'de çıkacak. İtalyan teknik adamın çalıştığı takımlardaki derbi karnesi hayli ilginç.

Lazio, İnter ve M.City'de çıktığı ilk derbileri kaybetmeyen Mancini, Roma derbisinde siftahı 2-2 ile yapmıştı. İnter'deki ilk derbisinde Milan ile golsüz berabere kalan İtalyan hoca, Ada kariyerindeki ilk derbisinde gülmeyi başardı. M.United'ı 2-1 deviren Mancini, İtalya ve İngiltere'de olduğu gibi Türkiye'deki ilk derbisinde de Ersun Yanal'lı Fenerbahçe'ye geçit vermemeyi hedefliyor.

TERİM "DERBİ FATİHİ"YDİ

Galatasaray'ı son iki sezonda şampiyon yapan Fatih Terim, Mancini'ye "Derbi Fatihi" bir takım teslim etti. Terim yönetimindeki Galatasaray, son iki sezonda çıktığı 15 derbide 8 galibiyet, 5 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe'yi 4 kez deviren, 2 kez berabere kalan Terim, 2 mağlubiyeti de sarı-lacivertli ekipten almıştı.

Terim yönetimindeki Galatasaray, bu sezon 2-1 kazandığı ve 3-0 tescil edilen derbi de dahil olmak üzere Beşiktaş'ı 4 kez mağlup etmiş, 3 kez de sahadan beraberlikle ayrılmıştı.


Sabah