Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Roberto Mancini'nin yedi yıl önce Yaya Toure'yi istediği ortaya çıktı. Bir röportajda Mancini ile ilgili konuşan Toure, "Monaco'da oynarken Inter'in başında olan Roberto Mancini beni istemişti. Ancak ben çocukluk hayalim olan Barcelona'yı tercih ettim" dedi.

Konuşmalarını sürdüren yıldız oyuncu, "Mancini beni 2007'de takip etmeye başlamış. Ben Barcelona'ya gitmiştim. Daha sonra City'de buluştuk" şeklinde konuştu.

Bu sözler İtalyan basınında spekülasyonlara neden oldu. "Mancini bana İngiltere'de çok yardımcı oldu" diyen Toure'nin bu sıcak sözleri İtalyanlar tarafından "Acaba Mancini Toure'yi Galatasaray'a mı istiyor" yorumlarını beraberinde getirdi.

Röportajda, "Mancini bana çok şey öğretti, o benim futbol içindeki en yakın arkadaşlarımdan biri" diyen Toure bu sezon City adına çıktığı 10 maçta 6 kez ağları sarsarken, 1 kez de asist yaptı. Bonservisi 30 milyon Euro olan 30 yaşındaki futbolcu için Aysal'ın "Neden olmasın" dememesi için hiçbir sebep yok. Ancak City onu İtalyanların düşündüğü gibi bırakır mı bilinmez.

(eurosport)