Rakibini çok iyi tanıyan İtalyan teknik adam, ligdeki Elazığspor maçındaki formasyon değişikliğini korumayı planlıyor. Geride kalan dönemde kanat oyuncularından istediği verimi alamayan Mancini, orta sahanın daha kalabalık olduğu 4-3-2-1 sistemini denedi ve aldığı verimden memnun oldu.
 
SEMİH YİNE YEDEK KALABİLİR
 
Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nda ve ligde oynadığı son 2 maçta forma giyemeyen genç stoper Semih Kaya, zorlu Juventus maçında yine yedek soyunabilir. Kafilede olmasına rağmen Torino ekibinde ilk 11'de başlaması beklenmeyen Mirko Vucinic'in yerine Fernando Llorente'nin ilk 11'de başlayacağını düşünen deneyimli teknik adam, 1.95'lik İspanyol forvetin hafa hakimiyetini önlemek adına Gökhan Zan tercihini yapma ihtimali var.
 
Mancini'nin göreve geldiğinden bu yana en çok oynattığı isim olan Aurelien Chedjou ile Gökhan Zan ikilisinin bu kritik maçta göbekte şans bulması bekleniyor.
 
KANATLAR SINIFTA KALDI
 
Galatasaray'da Mancini kanatlarda Bruma, Amrabat, Aydın, Burak Yılmaz gibi isimlerin bu bölgede gösterdikleri performanstan memnun kalmadı ve orta sahanın kalabalık olduğu bir sisteme geçti. Yekta Kurtuluş ve Ceyhum Gülselam gibi isimlerin kadroya dahil olmasıyla Selçuk İnan ve Felipe Melo'nun orta sahadaki yükleri azalırken bu ikili hücumda daha aktif rol alma şansı buldular. Juventus karşısında Yekta veya Ceyhun'dan birinin orta sahada görev alması muhtemel.
 
SNEIJDER DÖNÜYOR
 
Sakatlığı dolayısıyla Galatasaray'ın son 4 lig maçında oynayamayan Wesley Sneijder, Juventus maçına kendini hazırladı. Teknik direktör Roberto Mancini'den özel izin alarak İtalya'da tedavisini sürdüren Hollandalı yıldız, güçlü rakibi karşısında sarı-kırmızılıların en büyük kozlarından biri olacak.
 
EN GOLCÜ KULÜBEDE
 
Umut Bulut bu sezon Galatasaray forması altında Şampiyonlar Ligi’nde sadece 136 dakika sahada kaldı ve 3 gol attı. Real Madrid karşısında iki farklı maçta 2 gol atan Umut Bulut deplasmanda oynanan Juventus maçında da 1 gol atmıştı. Umut Bulut Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon her 45,33 dakikada 1 gol atıyor. Umut'un bu mücadelede yedek kulübesinde oturması bekleniyor.


Webaslan