Sarı kırmızılı kulübün başkanı yakın gelecek ile ilgili belirsizliği ortadan kaldırmak için İtalyan Hoca'ya "Gelecek sezon için hazırlıklara başla" talimatını verdi. Başkan Ünal Aysal'ın sezonun ortasında görev almış bir teknik adamın, başarısızlıktan sorumlu tutulmayacağı görüşü ile İtalyan teknik adamla kesin olarak yola devam edeceği ortaya çıktı.

Galatasaray'da göreve devam etmeye istekli olan Mancini'nin duygusal yapısı nedeni ile eleştirilerden hemen kırıldığı ve son günlerde medya mensupları ile bu yüzden tartıştığı belirtildi. Ünal Aysal ile yaptığı görüşmede rahatlayan Mancini'nin gelecek sezonun takım planlamasını yaptığı öğrenildi. Mancini'nin yola devam arzusu Galatasaray'da önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarının hareketli geçeceğinin göstergesi durumunda. Çünkü İtalyan hoca Drogba yerine daha genç ve efektif bir forvet, bir orta saha ve stoper transferini bu kez şart koşuyor. Bu üç mevkiye yapılacak transferin direk takıma girecek kalite ve seviyede olması ise Mancini'nin olmazsa olmazı. Ancak Mancini'nin çok istediği bu transferlerin maliyeti ise 30 ile 45 milyon euro'yu buluyor. İtalyan teknik adam bu üç transferin yanı sıra kulübeye ve kadroya takviye etmek amacıyla 5-6 genç oyuncuyu da istiyor.

Başkan Ünal Aysal ise Sportif A.Ş'nin 2 yıldır zarar ettiğini belirterek, bu transfer döneminde belirli bir sınırı aşamayacaklarını Roberto Mancini'ye iletmiş durumda. UEFA'nın sarı kırmızılı kulübün harcamalarını mercek altına alması da başkan Ünal Aysal'ın Mancini'nin isteklerini yerine getirmesini güçleştirecek noktada. Ancak kişisel olarak çok iyi bir dostluk kuran Başkan Ünal Aysal ile Mancini'nin bir orta yol bularak gelecek sezon da birlikte çalışmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

DHA