Torku Konyaspor deplasmanında skor 0-0 iken son dakikada Lucas Ontivero'yu oyuna almak istemesi eleştirilen İtalyan hoca, daha önce de birçok kez son dakikada değişiklik yaptı.

DAHA ÖNCE 8 KEZ 90'DA...

Sarı-kırmızılılarda sezon ortasında göreve geldikten sonra 35 mücadelede görev alan 49 yaşındaki çalıştırıcı, bu maçların 4'ünde 2 değişiklik hakkını kullanırken, 31'inde de 3 değişiklik birden yaparak toplam 101 değişiklik yaptı.

Mancini 8 kez (%7) 90. dakikada ya da uzatma dakikalarında değişiklik yapmayı tercih ederken, bunların 4'ü ise takımın geride ya da berabere durumda olduğu koşulda gerçekleşti ve sonucu değiştirmedi.

DEĞİŞİKLİK BAŞARISI; YÜZDE 13...

Oyuna yaptığı sistem müdahaleleri tartışma haline gelen Mancini'nin, yaptığı değişikliklerin de büyük çoğunluğu skora yansımadı. Galatasaray'ın berabere ya da geride olduğu durumlarda toplam 43 değişiklik yapan İtalyan antrenörün, 37 değişikliği skoru etkilemezken (%83), sadece 6 değişiklik sonrasında (%13) Galatasaray sonucu lehine çevirerek maçı tamamladı.

Öte yandan toplam 101 değişikliğin 15 tanesi sonrasında da , sarı-kırmızılı ekip önde olduğu mücadeleden berabere ya da mağlup ayrıldı.

G.ANTEP BB KARŞISINDA HİÇ DEĞİŞTİRMEDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin bu sezon değişiklik hakkını hiç kullanmadığı bir maç da bulunuyor.

İtalyan hoca Türkiye Kupası'nda oynanan Gaziantep BB mücadelesinde 90 dakika boyunca oyuncu değiştirmeyi tercih etmezken, uzatma dakikalarında 3 değişiklik hakkını kullanmış ve eleştirilerden kurtulamamıştı.

Sporx