Ancak İtalyan çalıştırıcının Devler Ligi performansı Chelsea maçları öncesi sarı-kırmızılı taraftarları düşündürecek cinsten. Mancini her ne kadardünyanın sayılı teknik adamları arasında yer alsa da Şampiyonlar Ligi'nde fazla yol kat edememesiyle de dikkat çekiyor.

Bu zamana kadar 3 ayrı takımla 7 defa Şampiyonlar Ligi arenasına çıkan 49 yaşındaki teknik adam, yüksek bütçeli kadrolara sahip olmasına rağmen en fazla çeyrek finali görebildi. İtalyan çalıştırıcı Şampiyonlar Ligi'ne ilk defa Lazio ile katıldığı 2003-04 sezonunda ilk hüsranını da yaşadı ve Beşiktaş'ın 3. olduğu G Grubu'nda sonuncu oldu.
 
Ertesi sezon İtalyan devi İnter'in başına geçen Mancini, çeyrek finale kadar çıktı ama Milan'a iki maçta da yenilerek turnuvaya veda etti. Sonraki sezon da çeyrek finale çıkan Mancini'nin talebeleri bu defa Villarreal'e elenerek yarı finali göremedi. Mancini Şampiyonlar Ligi'nde final oynayabilmek için kadronun güçlendirilmesini istedi. Bu isteğe olumlu cevap veren İnterYönetimi, İbrahimoviç, Maicon, Viera ve Crespo gibi süper yıldızlarırenklerine bağladı. Ancak sonuç daha başarısız oldu.
 
Mancini ile üst üste iki sezonda da gruplardan çıkmayı başaramayan İnter,takıma 4 sezonda 3 lig şampiyonluğu kazandırmasına rağmen İtalyanteknik adamın görevine son verdi. Böylelikle Mancini'ye Ada yolu gözüktü. Arap petrol şeyhlerinin finansal gücünü arkasına alan Manchester City'nin başına geçtiğinde Mancini'den beklenti çok yüksekti. Ligde 'Maviler'e yıllar sonra şampiyonluk yaşatan İtalyan'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu. 2011-12'de grup 3'üncüsü olan City, sonraki sezon ise sonuncu olmaktan kurtulamadı. Devler Ligi'nde ve Mourinho'ya karşı maçlarında başarısızlıklar yaşayan Mancini'nin az da olsa elini güçlendiren durum ise Chelsea'ye karşı elde ettiği galibiyetler...

City'nin başında 9 defa Chelsea karşısına çıkan İtalyan teknik adam, bu maçlarda 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alırken, 5 galibiyet elde etti.

Türkiye