Yabancı sınırlaması nedeniyle kadrodaki Türk oyuncuların sayısının fazla olmasının önemini vurgulayan ve genç, Türk oyunculara yöneldiklerini söyleyen Roberto Mancini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen Cenk Şahin'in de kadroya dahil edilmesini istiyor. Cenk, genç yaşı, alternatif bölgelerde oynaması ve düşük maliyeti ile sarı-kırmızılı takım için oldukça cazip bir isim olarak dikkat çekiyor.

G.SARAY SEZON BAŞINDA DA İSTEMİŞ

2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor alt yapısına katılan ve bu sezon 12 lig maçında forma giyen 19 yaşındaki Cenk Şahin, ligde 2 gol, 3 asistlik bir performansa sahip. Sağ kanatta ve zaman zaman sol kanatta da görev yapabilen Cenk ile Galatasaray'ın sezon başında da ilgilendiği de ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajında Galatasaray'ın sezon başında Cenk'i resmen istediğini, ''Kadromuzda genç futbolcular var. Biz hem yarışıyoruz hem de gençlerle dinamizm kazanıyoruz. Cenk ve İbrahim'in ileride çok iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Cenk'i sezon başında Galatasaray resmi olarak istedi. Avrupa'dan da isteyenler var ama bu oyuncuları bir seviyede tutmamız gerek'' sözleriyle itiraf etmişti.

HAKAN VE TOLGAY'DAN SONRA GÖZLER ONDA

Devre arası transfer döneminde genç Türk hedefleri arasında yer alan Hakan Çalhanoğlu ve Tolgay Arslan gibi iki isimde istediği sonucu alamayan Galatasaray'ın, daha ucuz bir maliyeti olan Cenk Şahin için İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile transfer dönemi bitmeden yeniden iletişime geçmesi bekleniyor.

FIFA ''MAÇIN YILDIZI'' SEÇTİ

Cenk Şahin, 2013 yılında Türkiye'de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Türkiye U-20 formasıyla, El Salvador U-20 takımını 3-0 mağlup ettikleri maçta 2 gol kaydederken bir de asist yaptı. FIFA genç oyuncunu maçtaki performansından ötürü ''Maçın yıldızı'' olarak seçmişti.

Webaslan