8 ay için 3.5 milyon euro ücret alan Mancini, kupayı havaya kaldırırsa 500 bin euro daha kazanacak. Bu sezon için 12 milyon TL ödenecek olan İtalyan hoca, gelecek sezon ise voleyi vuracak.

Galatasaray, sezonun ilk hedefine ulaşmak için bugün Eskişehirspor ile Konya'da finale çıkarken maçın sonucu en çok Roberto Mancini'yi ilgilendiriyor. Çünkü Mancini kupayı alırsa hem tamamen duygusal bir zafer yaşayacak. Eleştiri oklarını hafifletecek olan Mancini, kupa sözleşmesindeki bonus gereği Türkiye Kupası zaferine 500 bin euro alacak. Yani TL cinsinden 1 milyon 460 bin lira.. İtalyan teknik adamın bu primi aslında Türkiye Ligi'ndeki bir çok teknik direktörü yıllık ücretinden fazla. 

12 MİLYONUN KARŞILIĞI NE?

Tabii G.Saray'da Fatih Terim'den sonra Ekim ayında göreve gelen Mancini'nin 8 aylık toplam maliyeti de duduk uçuklatacak cinsten. İtalyan hoca 8 ayda 3.5 milyon euro da transfer ücreti almıştı. Mancini'nin kupa dahil 8 aylık kazanacağı para 4 milyon euro olacak. Yani toplamda 11 milyon 673 bin TL'lik  bir gelire ulaşacak. Süper Lig'de şampiyonluğu ıskalayan, kupada zar zor finali bulan, Beşiktaş ile de en değerli ikincilik için mücedele eden ama futbol keyfi hiç vermeyen Mancini'nin yıllık faturası 12 milyon gibi astronomik bir rakama ulaşacak.

BONUSLARA BAK BONUSLARA

Peki Mancini gelecek yıllar için ne olacak? 2 sezon daha sözleşmesi bulunan Mancini'nin sezonluk sözleşmesi 4.5 milyon euro. Artı bonusları da şöyle: Lig şampiyonluğu 1 milyon euro, Lig Şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline sonraki sezon için 300 bin euro zam, Türkiye Kupası 500 bin euro,  Şampiyonlar Ligi çeyrek finali 350 bin euro, yarı final 500 bin euro, final 1 milyon euro, Avrupa şampiyonluğu 2.5 milyon euro, Avrupa Ligi finali 300 bin euro, Avrupa Ligi şampiyonluğu 1 milyon 150 bin euro, UEFA Süper Kupa 500 bin Euro, FIFA Kulüpler Dünya Kupası 300 bin euro.

Akşam