Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, İspanya La Liga'nın 29. haftasında Barcelona ve Real Madrid arasında oynanan mücadeleyi, maçı canlı olarak aktaran FoxSports İtalya kanalına yorumlarken, Türkiye'deki deneyimini de değerlendirdi.

İstanbul'dan canlı olarak yayına katılan İtalyan teknik adam, "Çok sayıda daha iyi alternatifin varken Galatasaray gibi garip bir seçimi neden yaptın?" sorusuna gülerek, "Aslında evde ailemle zaman geçirmeyi tercih ederdim, ama 2-3 aydan sonra çalışmayı özlersin. Şampiyonlar Ligi'nde yer alan ve büyük bir takım olan Galatasaray'dan teklif geldi. Ben de, önde gelen ligler arasında yer almasa da, tanımadığım bir ülkede çalışmak istedim. Galatasaray oldukça önemli bir takım ve bu deneyimi yaşamak istedim" cevabını verdi.    
"Türkiye'de nasıl gidiyor çalışmaların?" diye sorulan 49 yaşındaki teknik adam, "Gayet iyi gidiyor. Kolay değil çünkü oldukça yeni bir şey benim için. Yeni bir kültürü tanımak... Daha çok gelişmesi gerekmesine rağmen birçok lig gibi Türkiye ligi de oldukça zor. Ancak pozitif bir deneyim benim için" dedi.

TÜRK FUTBOLUNU DAHA ALT SEVİYEDE BEKLİYORDUM
Türk futbolunu nasıl bir seviyede bulduğu değerlendirmesi de istenen Mancini, "Açıkçası daha alt bir seviye bekliyordum. Türkiye'de futbol, son yıllarda oldukça gelişti. Yabancı oyuncular açısından sınırlama olduğu için seviyeyi artırmak biraz zor. Ancak yavaş yavaş burada futbolun daha da gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ TWITTER YASAĞI
Mancini, Türkiye'deki Twitter yasağının yurtdışında da çok tartışıldığının hatırlatılması üzerine gülerek, "Evet burada da (Türkiye'de) çok konuşuldu" cevabını verdi.
Stüdyodaki sunucu, "Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'de yasaklamasına karşın burada futbolseverler, sana yöneltmemiz için bize Twitter'dan sorular gönderiyorlar" diye ekledi.

INTER'E GERİ DÖNECEK Mİ?
"Mourinho, gelecekte Inter'e dönebileceğini açıkladı. Peki ya Mancini?" sorusuna Mancini, "Bilmiyorum. Bunu söylemek oldukça zor. Inter'de her şey değişiyor. Zaten orayı çalıştırdım. Artık bunun zor olduğunu düşünüyorum" dedi. "Peki Milan'a gelir misiniz?" sorusu yöneltilen Mancini, "Hayatta ne olacağını bilemeyiz. Ben bir antrenörüm ve her şey olabilir. Bu sadece bana bağlı bir şey değil" dedi.

MESSI FANTASTİK BİR OYUNCU
Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan ve Barça'nın 4-3 galibiyetiyle sona eren Real Madrid-Barcelona mücadelesini de yorumlayan Mancini, "Olağanüstü bir maçtı, dünyanın en iyi futbolcuları sahadaydı. Her iki takımın da defans örgüsünde hatalar vardı, ancak performanslarıyla bize eğlenceli bir maç izlettiler. Messi, attığı üç gol ile dünyanın en iyisi olduğunu kanıtladı. Benzema da önemli goller kaydetti. Barcelona'nın defansındaki problemin, Mascherano kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başarılı bir orta sahacı, ama defansa uygun değil" şeklinde konuştu.

BARÇA'DAN İYİSİ YOK
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin geleceğine ilişkin de konuşan Mancini, "Leo, fantastik bir oyuncu ve Barcelona takımında doğdu. Katalan ekibinden ayrılacağını düşünmüyorum, çünkü Barça'dan daha iyi bir takım yok" ifadelerini kullandı.  
Sezon başında Barça forması giymeye başlayan Neymar hakkındaki düşüncelerini de aktaran Mancini, "O büyük bir yetenek, ama halen Barcelona'ya uyum sağlaması gerektiğini düşünüyorum, bu kolay değil. Hala çok genç ve bu takımda onu iyi bir kariyerin beklediğine eminim" diye konuştu.

Skorer