Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in Hırvat forvet oyuncusu Mario Mandzukic, kulübünden ayrılacağını açıkladı.

Mandzukic, FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ülkesindeki Sportske Novosti gazetesine verdiği demeçte, teknik direktör Pep Guardiola'nın oyun planı içinde en iyi futbolunu sergileyemediğini belirterek, "Dürüst olmak gerekirse Guardiola'nın oyun tarzı bana göre değil ve bundan mutlu olduğum söylenemez. İşler bu şekilde ilerleyecekse yolları ayırmak herkes için en iyisi" ifadelerini kullandı.

18 golle bu sezon Bayern'in ligdeki en golcü ismi olan 28 yaşındaki forvet, İspanyol teknik adamla şahsen bir sorun yaşamadığını vurgulayarak, "Guardiola harika bir teknik direktör. Ona ve kulüpteki herkese gelecekte başarılar diliyorum. Sözleşme yenileme teklifinde bulunan kulübe teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hırvatistan Milli Takımı'nın 2014 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer alan Manduzkic, kırmızı kart cezalısı olduğu için 12 Haziran'daki açılış maçında Brezilya'ya karşı forma giyemeyecek.