Marcao'yu 4 milyon Euro'ya satışı, Portekiz kulübünün tarihine geçti. Çünkü bu para, bugüne kadar satılan tüm oyuncuların toplam bonservisinden elde edilen miktardan daha fazlaydı.Galatasaray'ın Marcao transferi Chaves kulübün resmen ihya etti.Portekiz ekibi, Atletico Paranaense'den 900 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı genç savunma oyuncusunu Cim Bom'a 4 milyon Euro'ya satan Portekiz ekibi için bu transfer tarihe geçecek değerdeydi.

Çünkü Chaves, Marcao transferiyle kulüp tarihinin rekorunu kırdı.Brezilyalı stoper, bugüne kadar kulübün en yüksek bonservisiyle elinden çıkardığı isim oldu.Oyuncu satışı konusunda haklı bir üne sahip olan Porto ve Benfica gibi Portekiz ekiplerinin tersine, bu konuda ciddi bir etkinliği bulunmayan Chaves'te ilginç bir istatistik ortaya çıktı.

3 milyon kazanmış

Marcao transferinden elde edilen 4 milyon Euro, Chaves'in bugüne kadar sattığı bütün oyuncuların toplam bonservisinden elde ettiği miktarın üzerine çıktı.Marcao'dan önceki en pahalı transfer, iki sene önce Braga'ya 1.4 milyon Euro'ya verilen Rafael Assis'ti.Chaves Kulübü'nün bugüne kadar sattığı oyunculardan elde ettiği toplam geliris ise 3 milyon Euro'da kaldı.

Parasını katladı

Galatasaray'ın Portekiz ekibi Chaves'ten 4 milyon Euro'ya transfer ettiği Marcao, kazancını da 5.6'ya katladı.22 yaşındaki futbolcunun Portekiz'de yıllık 150 bin Euro kzandığı belirlendi.Aylık 15 bin Euro elde eden oyuncu, Galatasaray'da ortalama yıllık 850 bin Euro alacak. Brezilyalı futbolcu 3.5 sene Sarı-Kırmızılı formayı giyecek.

(Skorer)