İngiliz ekibi genç futbolcuyu göndermeye yanaşmıyor. Öyle ki son olarak Halil’i Hollanda Ligi takımlarından Feyenoord’a kiralamayı teklif ettiler.

Bir iddiaya göre Brentford, Galatasaray’ın yaptığı kiralama teklifini kabul etti. Ancak Halil, Galatasaray’a dönmek istemedi. Menajeri olan babası her ne kadar oğlunun İspanya ya da Hollanda Ligi’nde devam ederek futbolunu geliştirmek istediğini söylese de Halil’in asıl derdi Marcao.

Milli maçta yaşanan kavga, Marcao’nun üzerine saldırması ve Fatih Terim’in hiçbir şey yokmuş gibi davranması yüzünden genç oyuncu çok kırılmıştı. Halil o olaydan sonra Terim’in Marcao’ya tepki vermesini beklerken kısa süre sonra yönetim Brezilyalı oyuncunun sözleşmesini uzatmayı tercih etmişti.

FATİH TERİM'DEN MARCAO YORUMU:

“Arkadaşlar maçtan yarım saat sonra yaptırım uygulanacak mı sorusu çok da kulağa söylenen bir şeyler senin. Yaptırımı yapacaksak biz yapacağız. Kimseyi ilgilendirmez. Biz Galatasaraylılara sorumluyuz. Gereğini her zaman yaptık, yapacağız. Buradaki istekler de bana gerçekçi gelmiyor açıkçası. Hem Kerem’in gençliğini koruyacağız, Marcao’ya da gereken neyse biz yapacağız, yapacaksak. Çözeriz, maçın önüne geçti yüzde 100. Biz maçın önüne geçirmeye niyetli değiliz. Hem tecrübemiz, hem de başkan ve yönetimle olan ilişkimiz bizim her türlü konuyu geçmeye gücümüz yeter. Sakin olalım, ortalık biraz elektrikli. Önce Kerem’den ve herkesten özür dileyecek. Sonra bakarız. Onu da öldürmeyelim ama kimsenin hakkını yemeyelim. Bu tip hadiseleri çok gördük, hepsini de çözdük. Riera-Melo olayını da kimsenin haberi yokken biz açıkladık. Soğukkanlı olmak zorunda olan insanlarız. Kimse merak etmesin. Bazı şeyleri tatmin etmek için hareket etmeyiz. Sinirle de hareket etmeyiz.”

(Fotomaç)