Neden Galatasaray'ı tercih etti?

İlk olarak Galatasaray'ı neden tercih ettiğini anlatan Mariano, "Sevilla'yla bir sene sözleşmem vardı, Galatasaray da bana güzel bir teklifle geldi. Sevilla'da önemli bir kupa kaldırdım ve artık ayrılma zamanımın geldiğini, Türkiye'de başka bir kupa kazanmayı denemem gerektiğini düşündüm. Galatasaray her zaman dünya futbolunda söz sahibi olmuş isimlere sahip. Oyuncuları milli takımlara seçiliyor. Ayrıca Türk takımları en iyi turnuvalarda boy gösteriyor. Brezilya Milli Takımı'na seçilme konusunda ise hala göz önünde olduğumu düşünüyorum. Lig rekabetçi ve takımlar Avrupa ve dünya sahnesinde saygı görüyor" ifadelerini kullandı. 

Dünya Kupası kadrosuna seçileceğini düşünüyor musun?

Kolay olmayacağını biliyorum. Benim bölgemde harika futbolcular var. Ama ben Galatasaray'da en iyisini yapmak istiyorum. Tite bana şans verirse hazır olmalıyım. Bu şansın bir daha geleceğine inanıyorum. Daha önce seçilmiştim. Milli takıma geri dönmek gurur verici olur. Özellikle de Dünya Kupası'nda boy göstermek. Ya Rusya'da seyirci olarak ya da milli takımda futbolcu olarak turnuvayı takip edeceğim."

Türk Ligi, İspanya'ya göre daha fiziksel. Oyun stiline adapte olman kolay oldu mu?

"Benim için İspanya Ligi daha karmaşıktı ama hemen adapte olmuştum. Değişik stillere hemen adapte olabiliyorum. İspanya'daki ligin seviyesi çok yüksek. Türkiye Ligi de her geçen gün gelişiyor."

Mariano şampiyon olacaklarından emin!

Galatasaray büyük bir kulüp ancak son iki sezondur ligi kazanamadı. Üstünüzdeki baskı fazla mı?

"Evet, her büyük takımın üzerinde büyük baskı vardır. Özellikle de bir süredir şampiyon olamayınca. Ama bu sene şampiyon olacağımıza eminim. Bunu taraftarlarımıza armağan edeceğiz. Taraftarlar çok şey istiyorlar ama aynı zamanda bizi de olağanüstü destekliyorlar. Bu sezon kupayı kaldıracağımızdan hiçbir şüphem yok."

Türk taraftarlar dünyanın en fanatik taraftarları olarak biliniyor. Buna katılıyor musun? Gördüğün en çılgınca şey neydi?

"Gerçekten fanatikler ve futbolu seviyorlar. Bu etkileyici. Geldiğimden bu yana bir çılgınlıklarını görmedim ancak stadyumdaki atmosfer olağanüstü. Galatasaray'a gelmeden önce televizyon ve Internet'te bu atmosferi izlemiştim. Nasıl fanatik olduklarını biliyordum. Stadyumdaki parti harika. Yolda gördüklerinde her zaman imza ve fotoğraf istiyorlar."

Transfer teklifleri aldığını açıkladı!

Brezilya futboluna geri dönme gibi planların var mı? Şu anda sana bir teklif var mı?

"Evet, hala Brezilya'da oynamayı düşünüyorum. Transfer sezonlarında bazı takımların ilgisinin olması normal. Brezilya ve Avrupa'dan bazı teklifler geldi ancak bunu menajerime bıraktım. Çok iyi bir kariyer planımız var. Avrupa'da hedeflerimi gerçekleştirdim. O yüzden kariyerimi ülkemde bitirmek istiyorum. Ama Galatasaray'la sözleşmem devam ettiği sürece bütün odağım ve enerjim burada olacak. Daha önce de söylediğim gibi Galatasaray'la şampiyon olmak istiyorum."

Sezon başında Sevilla'dan transfer edilen Brezilyalı oyuncu bu sezon forma giydiği 18 maçta 1 gol 2 asistlik bir performans sergiledi

Süper Lig'in 15. haftasında Akhisarspor maçında sakatlanan Mariano ilk devrenin son iki maçında forma giyememişti.

AJANSSPOR