Fransız Actu Foot, Marsilya’nın yüksek maaşı nedeniyle kadro dışı bırakmak istediği Kevin Strootman’ı Galatasaray’a önerdiğini yazdı. Daha önce Mitroglou’yu Galatasaray’a göndererek büyük bir yükten kurtulan Marsilya’nın, Türklerden bir kez daha mali yardım beklediği iddia edildi.

Galatasaray’ın Kevin Strootman ile ilgilendiği çünkü herhangi bir kiralama bedeli ya da bonservis bedeli ödemeden alabileceği Hollandalı oyuncuyu sadece maaşını ödeyerek kadroya katmanın ciddi bir avantaj olarak düşündüğü belirtildi. Ayrıca Marsilya’nın Mitroglou’yu da Yunan Ligi takımlarının dışında Türkiye Süper Ligi’nden bir kaç takıma önerdiği öğrenildi.

Kevin Strootman kimdir?

Ligue 1'de Marsilya forması giyen Kevin Strootman, merkez orta saha ve ön libero bölgelerinde oynayabiliyor. 2018 yazında Roma'dan 25 milyon euro bedelle Marsilya'ya transfer olan sol ayaklı tecrübeli futbolcunun kulübüyle 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Fransız ekibiyle toplamda 65 maça çıkan Strootman, 3 gol atarken 9 da asist kaydetti. 30 yaşındaki futbolcu Hollanda Milli Takımı ile de çıktığı 45 maçta 3 gol attı.

Kaynak: Yeni Şafak / Actu Foot