Norveç’te futbola bakış ile Türkiye’deki insanların bakış açılarının farklı olduğunu dile getiren Linnes, “Benim şu an Türkiye’de tecrübe ettiğim şeyi bir çok Norveçlinin hiç görmediğine eminim. İstanbul’da futbol oynamak mental olarak güçlü olmayı gerektiriyor. Bence bu ortamda futbol çok öğretici, gidilecek iyi bir okul gibi. Galatasaray çok büyük bir kulüp” dedi.

Norveç’in 300 nüfuslu Sander köyünden çıkma olduğunu, şu anda ise eşi ve kızıyla birlikte 15 milyon nüfuslu İstanbul’da yaşadığını dile getiren Linnes, “Söylemeye bile gerek yok, bu büyük bir değişim... Ancak öte yandan iki yer arasında öyle muazzam bir fark da yok. Sonuçta kurallar aynı. İnsan olmak ile, insan gibi davranmak ile ilgili bir durum. Eğer bu varsa sorun yok” diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e övgü yağdıran Martin Linnes “Terim bir efsane. Bir aurası olan bir insan. Oynarken kendisi saha kenarına yaklaştığında bu aurayı hissediyorsunuz. Bu aura sizi futbol oynarken daha inançlı yapıyor. İyi, dürüst ve oyuncularına karşı açık sözlü bir insan. Ben de böyle açık konuşan insanları severim” dedi.

(Milliyet)