Sarı-kırmızılılarda geride kalan sezon bekleneni veremeyen isimlerden biri de Martin Linnes’ti. Önceki yıllarda savunmanın hem sağında hem de solunda joker görevi üstlenen Norveçli futbolcu şans bulduğu maçlarda vasatı aşamazken, DeAndre Yedlin’in gelmesinden sonra formasını da kaptırdı.

YENİ İMZA TEKLİFİ YOK

31 Mayıs tarihi itibariyle Galatasaray’daki sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli futbolcu hakkında menajerinden haber geldi. Habertürk’ten Ayhan Şensoy’un paylaştığı bilgiye göre, Cimbom Linnes ile vedalaşma kararı aldı.

Menajer Jim Solbakken, futbolcusuyla ilgili yaptığı açıklamada “Galatasaray yönetimi Linnes ile yeni sözleşme yapmayı düşünmediğini bana iletti. Linnes ile Türkiye'den 2 kulüp ilgileniyor. Norveç'ten de teklifler var” ifadesini kullandı.

2015-16’dan bu yana sarı-kırmızılı formayı giyen 29 yaşındaki futbolcu, geride bıraktığımız sezon 22 Süper Lig maçında oynayarak 1 asist yaptı. Linnes, Norveç Milli Takımı’nın kadrosunda da yer alıyor.

Alpaslan Öztürk'ün rakibi Vida

Milli Takım aday kadrosuna geçtiğimiz Mart ayında seçilen Alpaslan Öztürk, sezon sonunda Göztepe ile yollarını ayırdı. Galatasaray ile anlaşan Alpaslan Öztürk, son iki sezonda golcü kimliği ile de ön plana çıktı.

Başarılı stoper son iki sezonda 10 gole imza atarken bu alanda Beşiktaşlı Domagoj Vida ile yarıştı. Hırvat stoper de son iki sezonda 10 gole imza atarken bu iki isim Süper Lig'in son iki sezonunda en golcü stoperler oldu

(Sporx)