Dünya Kupası'nda İtalya'nın başında olan ve kupanın ardından apar topar anlaşılan Cesare Prandelli'nin istatistikleri hiç iç açıcı değil. Sarı-kırmızılı ekip İtalyan hoca ile 4 Lig 1 Süper Kupa 2 Şampiyonlar Ligi olmak üzere 7 resmi maça çıkarken bu maçlardan sadece ikisinden galip ayrıldı. Oynadığı 7 resmi maçtan üçte mağlubiyet alan Galatasaray iki kez rakipleriyle yenişemedi. Savunma ağırlıklı bir futbol oynatan İtalyan hocanın Galatasaray'ı oynadığı 7 maçta kalesinde 8 gol gördü. Prandelli yönetimindeki Galatasaray'ın oynadığı 7 maçta rakiplerine toplam 6 golü var, ligde ise 4 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip sadece 4 gol bulabildi. 

TARAFTAR ENDİŞELİ

6. Hafta'da oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi taraftar bu istatikler nedeniyle hayli endişeli. Sarı-kırmızılıların 6.haftada oynanacak olan derbi mücadelesine kadar oynayacağı sadece Kayseri Erciyesspor mücadelesi var ve derbiye kalan süre 15 gün. Galatasaray için derbi öncesi son maç olması sebebiyle büyük önem taşıyan Kayseri deplesmanı taraftarın gözünde büyüyor. Geçtiğimiz sezon Mancini döneminde deplasmanlarda galibiyet kısırı olan Galatasaray, Erciyesspor deplasmanından 3 puanla dönmüştü. 

HEMEN ARDINDAN DORTMUND

Derbi her ne kadar zor geçecek gibi gözüksede asıl zorluk derbiden 4 gün sonra oynanacak olan Dortmund maçında. Yönetimsel açıdan zor bir dönemden geçen Galatasaray için gruptan çıkmak büyük önem taşıyor ve morallarin iyice düştüğü Galatasaray'da galip gelme ihtimali çok büyük bir soru işareti. Dortmund-Arsenal maçında Dortmund'un Arsenal'e oranla kat kat üstün oynamış olması taraftarın endişesinin ateşini körüklüyor. Taraftarsa bir an önce bu teknik ve yönetimsel krizin aşılması isteğinde. 

HABER: Bünyamin Mert Bürtek