Galatasaray yönetim Kurulu Üyesi Selim Arda Üçer, Fenerbahçe derbisi sonrası Galatasaray Televizyonu’na maçı değerlendirdi.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selim Arda Üçer'in açıklamaları şöyle:

Galatasaray, dünyanın neresinde maça çıkarsa kazanmak için çıkar. Biz kazanamadık bu yüzden buruğuz, sevinçli değiliz. Kazanmamız gereken bir maçtı kazanamadık. Bu bizim performansımızla da ilgili olabilir. Bunu kendi içimizde ayrıca konuşuruz. Ama ortamı germe konusundaysa yaklaşık 20 yıldır alıştığımız davranışlar. Bu yıl ilk defa olmuyor ya da beklemediğimiz şeyler de değil. Bunun amacının ne olduğu, kimleri nasıl yönlendirmek üzerine bu tip açıklamaların yapıldığı da bizim tarafımızdan biliniyor. Bu nedenle de biz bu gerginliğin tarafı olmayı her zaman reddediyoruz. Öyle ki bu hafta başında biz Metin Oktay’ı, Lefter’i anmak üzere görseller hazırlamış kendi web sayfamızdan sosyal medyamızdan bunları maçtan bir gün önce paylaşmak istemiştik. Ama yaratılan ortam her zamanki gibi buna müsaade etmedi. Etmedi ama sahaya nasıl yansıdı diye soracak olursak da hakemleri etkilemek adına çok etkili olduğunu gördük”

"HAKEMLER ETKİ ALTINDA KALIYOR..."

“Bizim takımımız çıktı futbolunu oynadı. İyi oynadı kötü oynadı ayrı bir değerlendirme bunu teknik adamlar futbolcular spor adamları ayrıca yorumlayacaklardır. Ama nasıl yansıdı? Ofsayttan bir gol yemiş, rakibinin en az bir oyuncusunun kırmızı kart görmesi gerekirken görmemiş,  futbol oynamaya çalışmış bir camianın mensubu olarak nasıl yandığını aslında hep beraber gördüğümüzü söyleyebilirim. Sahada 6 tane hakem var.  Bu hakemler seçilerek eğitilerek bu noktaya geliyorlar. Dünyada da maç yöneten isimler bunlar. Tamamının görmediği pozisyonlar olmadığına göre demek ki farklı bir şey konuşuyoruz. Etki altında kalıyorlar onlar da insan. Hepimizin bu noktada anlayış göstermesi gerekirken, ne yazık ki bu anlayış sınırlarını zorladıklarını görüyoruz”

"MAYIS'TA ŞAMPİYONUZ"

“Yediğimiz golün pozisyonuna baktığımızda, Burak’a gelen dize baktığımızda, Sneıjder’ın pozisyonlarının tamamını dikkatle izlediğimizde ne yazık ki futbolun dışında şeyler konuşmak zorunda kalıyoruz. Ama biz bu gerginliğin daha fazla parçası olmak istemiyoruz. Mayıs ayında şampiyonluğumuzu yine kutlayacağız”