Brezilya’nın Cruzeiro takımında forma giyen Mayke için düğmeye basıldı. Geçtiğimiz günlerde Taffarel’in yakın arkadaşı olan menajer Vinicius Prates, Sarı- Kırmızılılar’a 23 yaşındaki Mayke’yi önermişti. Bir ara Aslan’ın gündeminde yer alan forvet Damiao’nun da menajeri olan Prates’in önerisi üzerine Taffarel durumu Mustafa Denizli’ye iletti. Denizli’nin scout ekibiyle görüşerek olumlu rapor vermesi üzerine G.Saray Yönetimi, transfer için harekete geçti.

Sözleşmesi sona eriyor

Kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Brezilyalı için nabız yoklayan yöneticiler, 1.5 milyon Euro’luk bir teklif sundu. Ancak Cruzeiro Yönetimi’nin bu fiyatı düşük bulduğu ve pazarlıkların sürdüğü öğrenildi. Bu arada Mayke’nin bonservisinin bir bölümünün özel bir fonda bulunduğu, bu yüzden görüşmelerin yavaş ilerlediği öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar, 1.5 milyon Euro’luk teklifi biraz yükseltip işi bitirmeyi hedefliyor.

Brezilyalı Mayke, Cruzeiro’nun altyapısında yetişti. Üç sezondur A takımda forma giyen 1.78 boyundaki Sambacı, Serie A’da 69 maça çıktı. 2 kez gol sevinci yaşayan 23 yaşındaki genç yetenek, 12 de asist yaptı. Libertadores Kupası’nda da 11 maçta oynayan Mayke, 4 asiste imza attı.

Ricardo van Rhijn beklemede

Sağ bek pozisyonu için genç bir oyuncu alarak uzun yıllar bu mevkide sorun yaşamak istemeyen Mustafa Denizli, ince eleyip sık dokuyor. Hollandalılar’ın “bitti” gözüyle baktığı Ajaxlı Ricardo van Rhijn transferi Denizli’nin “Alternatiflere bakalım” raporu yüzünden beklemeye alındı. Denizli, Mayke’yle yapılacak görüşmelerin sonucunu bekliyor.