Demirkol'un sözleri şöyle:

Kim şampiyon olursa olsun, sezonun yıldızı Beşiktaş'ta'

Muslera'yı burada anlatmak saçma. Galatasaray'ın temeli o. Yenmeyecek golleri yemeyen, imkânsızları da çıkaran bir oyuncu. Hata riski düşük.

Ersin son 1.5 yılın en çok gelişme kaydeden oyuncularından. Bunu, belirsizliklerle dolu bir kadro ve zamanda yapabilmiş olması, sinirlerinin de altyapısının da sağlam olduğunu gösteriyor. Ligin en iyi kalecisi değil belki ama ayakları en sağlam basanlardan. Yenmeyecek golü bir istisna dışında yemedi. Galatasaray iki adım önde.

'Vida ve Welinton savaşçı, Souza'nın desteği büyük'

Galatasaray savunmasının kanat oyuncuları güvenilir değil. Performansları gün gün değişiyor. Son haftalarda sabırla pas yapan ama tempo yapmayan oyunda hatalar azaldı. Ancak bu sebeple de akınlarda çizgiye inme konusu askıya alındı. Stoperler çok eleştiriliyor ama sorun onlardan çok, önlerinde ve yanlarında güvenilir bir kadro sürekliliği sağlanamamış olması.

Beşiktaş savunmasının hücuma verdiği destek değerli. Vida ve Welinton takım önde basarken savaşçı ve başarılı. Bunda Souza'nın da katkısı büyük. Öte yandan kontrol oyununa geçildiğinde derin savunmada kalite düşüktü. Ta ki son maçlara kadar. Burada da ilerleme var.

Beşiktaş bir adım önde.

'Ghezzal, Aboubakar ve Larin ligin oyuncusu adaylarım'

Beşiktaş orta sahası 10. haftadan itibaren Atiba-Souza ikilisini sahaya sürebildiği hemen bütün maçlarda belli bir standart ortaya koydu. Dokundukları her oyuncunun değerini yükseltiyorlar. Oyunun temposunu artırmada ve geçişte olduğu kadar topu yeniden kazanıp akın sürekliliği sağlamakta da değerli işler yaptılar.

Galatasaray ise tartışmasız bir ikili ya da üçlü oturtamadı. Geçtiğimiz haftalarda Taylan, Gedson ve Emre Akbaba, sabırlı düşük tempo oyununda bir baz oluşturdu. Tabii öndeki oyuncuların hareketliliği sayesinde. Ancak bunu Mohamed, Falcao ve Onyekuru'yu kulübeye çekmek pahasına yapabildiler. Beşiktaş'ın temposuna nasıl cevap verebilecekler? Soru bu?

Beşiktaş iki adım önde.

Ghezzal kupaya ulaşırsa muhtemelen ligin oyuncusu olacak. Galatasaray şampiyon olursa ligin oyuncusu Galatasaray'dan çıkmayabilir. Fark bu. Üstelik başta farkı yaratan Abou da listede. Ve Larin de 3 maçı bu tempoda geçerse aday olabilir. Sergen Yalçın herkesin yokluğuna, 10. haftadan itibaren çare buldu. Terim ise planı son haftalarda oturttu. Maça, sezon başında ve devre arasında düşünülenin dışında bir hücum ekibiyle çıkılacak. Beşiktaş bir adım önde.

(Fanatik)