Galatasaray'da bu sezon gösterdiği performansla İtalya'dan Juventus ve Inter'in radarına giren 18 yaşındaki stoper Ozan Kabak için spor yorumcusu Mehmet Demirkol'dan sürpriz bir iddia geldi.

beIN Sports'ta beIN Manşet programında konuşan Demirkol, Juventus'un Ozan Kabak ile ilgilendiğini belirtirken ''Juventus'un Ozan Kabak'a ilgisi 10 haftalık değil, Ozan 4 yıldır takip ediliyor'' sözlerini kullandı.

''10 MİLYON EURO AZ''

Ozan Kabak için 10 milyon euronun az olduğunu belirten Mehmet Demirkol, ''Ozan Kabak Arjantinli olsaydı dünyanın parasını verip hemen onu transfer ederlerdi. 10 milyon euro, Ozan için az ancak ligimizin ederi maalesef bu kadar.'' şeklinde konuştu.

Arsenal, Roma ve Inter'in ardından Manchester United da Galatasaray'ın genç savunmacısı Ozan Kabak'ın peşine düştü.

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz Mayıs ayında ilk kez forma şansı bulan ve Fatih Terim'in bu sezon sürekli olarak ilk 11'de şans tanıdığı Ozan Kabak bu fırsatı iyi değerlendirerek sergilediği kaliteli performansla göze girmeyi başardı.

Kısa sürede yıldızı parlayan 18 yaşındaki Ozan'ı geçtiğimiz haftalarda Arsenal, Roma ve Inter izlediği ve devre arası transfer listesine ekledikleri ortaya çıkmıştı.

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, bu üç devle yarışa Manchester United da katıldı.

Haberde Galatasaray'ın Ozan için 20 milyon pound ( 22.5 milyon euro) civarında bir ücret beklediği ve yakın zamanda kontrat yenileyeceğini ve genç oyuncunun sözleşmesine 30 milyon euro'luk serbest kalma maddesi ekleyeceğini de yazdı.

Haberdeki diğer dikkat çeken ayrıntı ise Ozan'ın sözleşmesindeki serbest kalma maddesiyle ilgili. The Sun, Ozan Kabak'ı şu anki sözleşmesinde yurt dışından bir kulübün istemesi halinde 7 milyon pound'a (8 milyon euro) transferi bitirebileceğine dair bir maddenin bulunduğunu satırlarına taşıdı.

İngilizler ayrıca, Ozan Kabak'ın transferi konusunda rekabetin Arsenal ile Mancheste United arasında geçmesinin beklendiğini belirtti.

Bu sezon Manchester United'la savunmada ciddi sıkıntılar yaşayan Jose Mourinho da Ozan Kabak transferine sıcak bakıyor.

Kırmızı Şeytanlar'ın scout ekibinin bir süredir takip ettiği Ozan Kabak hakkında hazırlanan raporda ise Mourinho'ya oyuncunun özellikleri konusunda şu bilgilerin verildiği öğrenildi: