Demirkol'un sözleri şöyle:

"ARTIK AVRUPA'DA BİR OYUN VAR"

Galatasaray’ın oynadığı iki maç bize şunu gösterdi: Oyuna hükmetmek isteyen takımlara karşı Avrupa’da, Galatasaray’ın konvertibl bir oyunu var.

"KURULUŞ AŞAMASINDA KABUL EDİLEBİLİR"

Tam değil belki. Hücum yönü oldukça eksik ama doğru durabiliyorlar. Eğer rakip topu çok hızlı çevirmiyorsa sorun yok. Ancak bunu yaparken hücumdan fedakârlık etmek gerekiyor. Bu salt karşılama oyununda hücum planı eksik kalınca mahkum bir oyun da ortaya çıkabiliyor. Ancak kuruluş aşamasında bir takım için bunlar kabul edilebilir.

KEREM VE HALİL'İN GELİŞMESİ ŞART

Kerem ve Halil’in gelişmesi şart. Yeterli değiller henüz. Sorun daha çok oyuna hükmetmek gerektiğinde ortaya çıkıyor. Çünkü savunmadan çıkışlarda baskı ölümcül oluyor.

PAS KANALLARI KAPATILDI

Dün Galatasaray merkezi çok iyi kapattı. Savunma dörtlüsü, önlerinde Taylan, Berkan ve iki Rumen oyuncu çok yakın durdular. 4-5-1 gibi… Tüm pas kanallarını tıkadılar. Marsilya’yı sürekli olarak kanada yönlendirdiler. Savunma orta saha arasındaki pencereyi tamamen kapatınca Marsilya çok zorlandı.

SORUN KALMADI

Guendouzi’ye 2. bölgede pas izni vardı. Ama 3’e geçerken duvara çarptı. Galatasaray’ın maçın başındaki kalabalık çıkışları Marsilya 3’lü savunmasının oyuna katılmasını da engelleyince sorun kalmadı.

SADECE DOLDUR BOŞALT

Gueye oyunu açacak pas opsiyonlarını bulamayınca sürekli olarak kanada döndüler ama Galatasaray savunmasını açıp gevşetemediler. Gueye ve Lirola da oyun kurulumuna katkı veremedi. Harit de... Cengiz dışında, Payet de dahil planı olan yoktu. Doldur boşaltın ötesine geçemediler.

(Fanatik)