İşte o sözler...

YÜZDE 60 BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın Galatasaray maçındaki kayıp kadar önemli bir sorunu var: Atiba’yı Karagümrük maçında kullanamayacak oluşları. Ön alan presinin en önemli unsurlarından biri o. Rakip, kaleciden başlayarak ısrarla pas yapıyor. Bunu bozmanın yolu da Beşiktaş’ın bildik ön alan baskısı. Atiba bu sene sadece orta saha değil bir forvet olarak da bu baskının en önemli unsuru. Bu maçı kazanırlarsa onlar son maçta 1 puan da yetecek. Ve hedefsiz Göztepe son maça ne kadar konsantre olabilir, bilmek zor. Beşiktaş hâlâ en güçlü favori.

YÜZDE 25 FENERBAHÇE

Sivas, her oyuna cevap verebilen bir ekip. 5.’ilk hedefleri var. Ankaragücü maçındaki ilk yarı dağınıklığını Sivas çok kolay cezalandırabilir. Sarı- Lacivertliler için 2.lik temel hedef, dolayısıyla kayıp sadece şampiyonluk olmayabilir. Emre Belözoğlu ilk yarıdaki yumuşaklığı tamir etmeli. Ozan merkeze gelecektir çünkü orada yüksek mücadele lazım. Yarın alınacak sonuçlar, Sarı-Lacivertliler'e son hafta rahatlamış bir Kayseri ile final yapma şansı getirebilir. Aksi halde o maç ölüm kalım maçı da olabilir.

YÜZDE 15 GALATASARAY

Denizli düştü. Son hafta Yeni Malatya’nın sıkıntılı olmasının tek yolu da yarın onların kaybetmesi ve Ankaragücü’nün kazanması. Hatay’dan alacakları 1 puan Yeni Malatya için ligi bitirir. Son hafta Yeni Malatya açısından bir ölüm kalım maçı olmazsa, kağıt üzerinde en rahat fikstür Galatasaray’ın. Beşiktaş maçında gösterilen direnç son 2 hafta için umut veriyor. Tabii aradaki 6 averajı kapatmak kolay değil. 2. lik için Fenerbahçe’ye göre kağıt üzerinde fikstür avantajına sahip oldukları da kesin.

Kaynak: Fanatik