Melo, kulüp yönetim kurulu üyesi Fatih İşbecer'le birlikte Galatasaray TV'de katıldığı programda, yeni mukavele imzalaması süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün bir seçim dönemi geçirdiğini ve yönetim değişikliği yaşandığını hatırlatan Melo, "Ben, Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu biliyordum. Farklı önceliklerin olduğu bir dönem vardı ama ben o teklifin geleceğini biliyordum. Kulüpte işlerin politik ve ekonomik olarak yoluna girmesinin ardından, mutlaka o teklifin bana ulaşacağını düşünüyordum. Galatasaray'dan ayrılmayı kesinlikle düşünmedim. Sadece gelen teklifleri görmek istedim ama aklımda hiçbir zaman ayrılmak gibi bir düşünce yoktu" diye konuştu.

Galatasaray'da ilk forma giydiği sezondan itibaren hep fedakarlıklarda bulunduğunu dile getiren Brezilyalı oyuncu, "Galatasaray'ın benim için yaptıklarını da göz ardı edemem. Bu fedakarlıklar karşılıklı oldu. İlk sene kiralık gelmiştim ve ikinci sene yine kiralanmak için Juventus'ta 1 milyon avroya yakın para bıraktım. Galatasaray'a bonservisimle transfer olduğumda yine maddi fedakarlıklarım oldu ve şimdi uzatılan sözleşmemde de aynı şekilde. Galatasaray'ın da beni elinde tutmak için yaptığı fedakarlıklar var. Para benim için hiçbir zaman birinci öncelik olmadı" şeklinde görüşlerini aktardı.

"Muhtemelen kariyerimin son kontratı olacaktı"

Geride kalan sezonun tamamlanması sonrası, kulüpte geleceğini düşünmeye başladığını vurgulayan Melo, "Bir sene kontratım kalmıştı. Ben de 32 yaşındayım ve yeni mukavele muhtemelen kariyerimin son kontratı olacaktı" ifadelerini kullandı.

Dört çocuğu bulunduğunu ve ailesini düşünmek durumunda olduğunu belirten sarı-kırmızılı futbolcu, şunları kaydetti:

"Yapacağım kontratın uzun soluklu olmasını istiyordum. Diğer taraftan, Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu da anlayabiliyordum. Zaten devamlı konuşuyorduk. Seçim sonrası politik anlamda bir şeylerin yoluna girmesi gerekiyordu ve bu da hemen olacak bir şey değildi. Hem benim hem de Galatasaray'ın zamana ihtiyacı vardı. O dakika itibarıyla yeni bir sözleşme teklifi gelemiyordu ve bunu anlayabiliyordum. Ben de bu süreyi geleceğimle ilgili en sağlıklı kararı verebilmek için değerlendirdim. Başkanımıza ve yönetime teşekkür ediyorum. Bana önerilen teklifi, yanılmıyorsam en fazla 2 saat içinde kabul edip, tekrardan uzun soluklu bir sözleşme yaptım."

Yaşanan bekleme sürecinde kendisine önemli teklifler geldiğini aktaran Melo, "Avrupa'nın önemli takımlarından teklif aldım. Sevilla'dan, Brezilya'dan Cruzeiro'dan, başka Avrupa takımlarından teklif geldi. Rusya'dan, ABD'den, Katar'dan çok ciddi teklifler vardı. Ama o bekleme sürecinde bu teklifleri değerlendirmedim. Çünkü benim kalbimdeki takım Galatasaray'dı" şeklinde konuştu.

"Bugüne kadar her şeyimi verdiğim ve bundan sonra da her şeyimi vermek istediğim takım Galatasaray" diyen Melo, "Kariyerime bakarsanız ne dediğimi anlarsınız. Dört sene bir takımda hiç oynamamıştım. Daha uzun yıllar burada olacağım. İlk baştan beri hem aklımda, kalbimde Galatasaray vardı. Bekleme sürecinde gelen hiçbir teklifi de bu nedenle değerlendirmedim" şeklinde görüşlerini belirtti.

"Şu anda daha da hırslıyım"

Felipe Melo, elde edilen tüm başarılarla birlikte yeni sezon için kendisini daha da hırslı hissettiğini aktardı.

Küçükken babasının kendisine, "Paranı biriktir, o arttıkça daha mutlu olursun" öğüdünde bulunduğunu paylaşan Brezilyalı oyuncu, "Ben bu öğüdü günümüze, kazandığımız kupalar olarak değiştiriyorum. Galatasaray'da birçok kupa kazandım ve o kupaları bir kenara koydukça daha çok iştahlanıyorum, daha fazla kazanmak istiyorum, hiçbir zaman yetinmiyorum. Babamın verdiği öğüt aklıma geliyor ve şu anda daha da hırslıyım" ifadelerini kullandı.

Geride kalan dönemde takım olarak elde ettikleri başarılara dikkati çeken Melo, "Çok kaliteli bir takımımız var. İsim vermeye gerek yok, diğer takımlar transferlerle anılıyor ama biz zaten başarılı bir ekibe sahibiz. Çok fazla yeni oyuncuya ihtiyacımız yok. Başarıları bu ekiple elde ettik. Kendimize inanıyoruz. Bu sene yine çok önemli başarılara imza atacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, sarı-kırmızılı taraftarlara seslenen Melo, kendisine verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederken, şunları söyledi:

"Bu dönemde bana destek oldular. Bizim için çok önemliler. Geldiğim ilk seneyi hatırlıyorum. Onların itici gücüyle birçok maç kazandık. Geride kalan sezon şampiyonluğun gelmesinde en önemli etken de yine taraftarımızdı. Hep yanımızda olsunlar. Geçen sezonun başında bazı maçlarda tribünlerde boşluklar vardı. Bu sene tekrarlamayalım. Geride kalan sezonun sonundaki gibi stadımızı hep dolduralım. Bu başarılar hep onların sayesinde oluyor ve hep stadı dolu görmek istiyoruz."

İşbecer: "Bizi sahada gururlandırmaya devam edecek"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer ise Felipe Melo'ya performansa dayalı agresif bir kontrat sunduklarını aktararak, "Burada faydalı olacağına inandığı için bu şartları kabul etti ve kontrat konusu kapandı. Bizi sahada gururlandırmaya devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Yönetim olarak göreve başlamalarının ardından önceliklerini birikmiş borçların tasfiyesine verdiklerini anlatan İşbecer, daha sonra transfer çalışmalarına yoğunlaştıklarını dile getirirken, "Melo, taraftar nezdinde sevilen bir oyuncu. Taraftarlar da bazı şeyleri çok çabuk bekliyor. Bunun bir sürü farklı operasyonu bulunuyor. Her şeyin bir zamanı var. Koşullara ve eldeki imkanlara göre karar alıyoruz. Çalışmalarımızı yaptık ve zamanı geldiğinde oturup anlaşıldı" diye konuştu.

Fatih İşbecer, yönetim olarak Galatasaray'ın geleceğini inşa etmeye çalıştıklarını dile getirirken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok uzun zamandır ilk defa kulübümüzün futbolculara hiç borcu kalmadı. Tüm borçlar ödendi. Şu anda diğer branşlarda da bu çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki yıllar için, çok iddialı hedeflerle ilgili teknik çalışmaları yürütüyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren zaten pozitif gelişmeleri ve Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili atılan adımların ayak sesleri duymaya başlanacak. İyi bir takımımız var. Çok keyifli bir sezon bizi bekliyor. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da her zaman olduğu gibi kazanmaya en büyük aday Galatasaray'dır."