Önceki gün kampa katılan Fiorentina'dan eski öğrencisi Felipe Melo'yla dün hasret gideren İtalyan hoca, geçen sezon takımın en istikrarlı oyuncusu olan Sambacı'yla yaklaşık 20 dakika boyunca toplantı yaptı. Sabah idmanı öncesinde gerçekleşen görüşmede kahkalar havada uçuşurken, İtalyanca konuşan ikili Dünya Kupası'ndan bahsetti.

Konu Brezilya'ya gelince, Melo'yu onore etmeyi ihmal etmeyen kurt hoca yeni sezon öncesi kendisinden çok şey beklediğine vurgu yaptı. "Seni geçen sezon takip ettim. G.Saray'daki performansıyla Dünya Kupası'na gitmeyi hak etmiştin. Seni almayarak bence yanlış bir karar verdiler. Ama moralini bozma.

"İşin artık çok daha zor"

BU sezon geçen yılkinden daha iyi olman lazım ki tüm dünyaya Scolari'nin hatalı bir karar verdiğini göster. Oynadığın pozisyon itibarıyla benim sistemimde senin çok kilit bir rolün var. Savaşçı karakterinle bütün takımı ateşlediğinin farkındayım. İkimiz de İtalyanca konuşuyor olmamızdan dolayı bundan sonra sana çok iş düşecek. Artık herkesle olan iletişimini daha da iyi tutman lazım" sözleriyle öğrencisini öven Prandelli, böylece Melo'nun tatil rahevetinden çıkıp sahaya odaklanmasını sağladı.

 gibi iki eski dostun yolları 2008-09’da İtalya'nın Fiorentina takımında kesişmişti. O dönem Mor Menekşeler'i çalıştıran Prandelli'yle harika bir sezon geçiren Melo, kariyerinde zirveye çıkmış ve yaz döneminde de 25 milyon Euro'luk astronomik bonservis bedeli karşılığında Çizme devi Juventus'a imza atmıştı.

Vatan