Felipe Melo’nun Inter'e transfer olması Çizme'de geniş yankı uyandırdı. Inter takımının eski futbolcularından Giuseppe Bergomi, transferi değerlendirirken, eski Galatasaraylı futbolcu için ilginç bir benzetme yaptı. 20 yıllık futbolculuk kariyeri boyunca sadece Inter forması giyen, 81 kez de İtalya Milli Takımı'nda boy gösteren Bergomi, bu transferin Milano ekibi için doğru tercih olduğunu savundu.
 
İtalyan Sky kanalında futbol yorumculuğu yapan Bergomi, Brezilyalı futbolcuyu, kendisi de futbolculuk zamanında bir ön libero olan Diego Simeone ve Lothar Matthaus'a benzetti: "Mancini orta sahada ihtiyacı olan isme sahip oldu. Felipe Melo onun aradığı tüm özellikleri kendisine garanti ediyor. Basına tanıtımında da gördüğümüz gibi karizmasıyla insanları etkiledi. Bu ülkede tek kelime İtalyanca bilmese de liderlik özelliğini sergileyen isimler vardı. Diego Simeone ve Matthaus iki liderdi. Melo da Simeone gibi".
 
'Taraftarın idolü olması gerekmez'

Galatasaray forması giydiği dönemde taraftarlarla arasında özel bir bağ bulunan ve sürekli seyirci ile diyalog içinde bulunan deneyimli futbolcunun, Inter'de de tribünlerin idolü olup olmayacağı konusuna değinen Bergomi, "Bu açıdan bakılacak olursa şu an Medel bu görevi üstleniyor. Hiç bir zaman toptan vazgeçmeyen bir diğer savaşçı. Inter'in bu anlamda yeni bir oyuncuya ihtiyacı yok. Mancini'nin defansın önündeki ihtiyaçlarını gidersin yeter" yorumunu yaptı.