Galatasaray, Melo'nun transferinde uyguladığı sabırlı pazarlık politikası ile istediği sonuca ulaştı. Melo'nun transferinde Juventus ile girişilen bonservis pazarlığı sürerken, sarı kırmızılı kulüp Melo'ya alternatif olarak Wellington'u gündeme getirdi. Bu transferi gerçekleştirme noktasına gelince, koşullar Galatasaray lehine değişti. Bu arada ne Melo, ne Juventus için Galatasaray'ın teklifine yaklaşan bir kulüp ortaya çıkmadı.

Sao Paulo'nun Melo için yaptığı teklif Juventus tarafından kabul görmedi. Bu gelişme sonrasında Juventus ile Galatasaray arasında 6,5 milyon Euro'dan başlayan bonservis pazarlığı sarı kırmızılı kulübün taviz vermez politikası sonrasında 5.2 milyon Euro'ya kadar indi. Melo ise geçen yıl aldığı paraya çoktan razı olmuştu. Galatasaray'ın Wellington'u bitirme noktasına getirmesi bu transferde elini güçlendirirken, Wellington'un genç olmasına karşın daha önce geçirdiği ağır diz sakatlığı Fatih Terim'i tereddüte soktu. Bu konuda başkan Ünal Aysal'ı da ikna eden Terim, tercihini Melo'dan yana kullandı. Ancak sarı kırmızılı yetkililer bu konuda medyaya hiçbir açıklama yapmayarak, Juventus ile giriştikleri transfer pazarlığını istenilen noktaya getirdi.

Galatasaray'ın Birmingham yakınındaki kampından ayrılan idari koordinatör Şükrü Hanedan, İtalya'ya geçerek Juventus ile masaya oturdu ve transferi büyük oranda bitirdi. Eğer başkan Ünal Aysal, anlaşmanın son şekline onay verirse Melo bugün ya da yarın bonservisiyle birlikte 3 yıllığına Galatasaraylı olacak.

UMUT BUGÜN İMZALIYOR

Galatasaray'ın bir diğer transferi Umut Bulut da bugün resmi imzayı atacak. Geçen yıl sarı kırmızılı formayı kiralık olarak giyen ve oldukça kritik gollere imza atan Umut Bulut bonservisiyle birlikte Galatasaraylı oldu. Bu sezonu yine Toulouse takımının kampında açan Umut Bulut, Fransa'daki kampta Galatasaray ile kulübünün anlaşması için günleri saydı. Sarı kırmızılı kulübün Toulouse ile anlaşması sonrasında 2 gün önce İstanbul'a gelen Umut, bugün öğleden sonra menajeri ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde olacak ve kendisini Galatasaraylı yapan 2+1 yıllık imzayı atacak. Böylece Galatasaray geçen yıl kiralık olarak forma giyen iki önemli ismi bu sezon bonservisleriyle birlikte renklerine katmış olacak.

IRAKLI ALİ ADNAN SÜRPRİZİ

Galatasaray, Melo ve Umut Bulut transferlerinin ardından transferde bir sürprize daha imza atma aşamasında. U20 Dünya Kupası'nda yıldızı Supertotobet parlayan Irak Milli Takımı'nın başarılı sol beki Fatih Terim'in radarına girmiş durumda. Galatasaray, yabancı kontenjanında Culio'nun ardından Elmander'i de elden çıkarabilirse sol bek transferinde kesin olarak vazgeçtiği Carlinhos'un yerine genç Iraklı oyuncuyu kadrosuna katacak.

DHA